Τροχοί & TIR

Δίστομο: Αυτοθυσία οδηγού φορτηγού για να μην σκοτωθεί κάποιος αθώος

Ο οδηγός είχε εντοπίσει προβλήματα στο φορτηγό, συμπεριλαμβανομένων και των φρένων, για τα οποία είχε πληροφορήσει την εταιρεία στην οποία εργαζόταν.
Τρίτη 23/07/2024 - 12:20
Κοινοποίηση στα Social Media
φωτό: STAR
φωτό: STAR

Σε μια ηρωική προσπάθεια να μην παρασύρει πεζούς και οδηγούς, βρήκε τραγικό θάνατο ένας 51χρονος οδηγός φορτηγού, μετά από σοβαρό τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε στο Δίστομο. 

Συγκεκριμένα, ο Μπάμπης Γαραντωνάκης, έμπειρος οδηγός φορτηγού και πατέρας τριών παιδιών, μετέφερε την περασμένη Παρασκευή (19/07) κάρβουνο σε εργοστάσιο. Την στιγμή που περνούσε από το Δίστομο και συγκεκριμένα από τον Άγιο Νικόλαο, συνειδητοποίησε πως είχαν σπάσει τα φρένα του φορτηγού.

Με τον δρόμο προς την παραλία στο Δίστομο να είναι κατηφορικός, ο 51χρονος κατέβαλλε υπεράνθρωπες προσπάθειες προκειμένου να μην χτυπήσει τους ανθρώπους που βρίσκονταν στο δρόμο του. Το χέρι του βρισκόταν διαρκώς στην κόρνα και ούρλιαζε, προσπαθώντας να ειδοποιήσει πεζούς και οδηγούς για το τεράστιο πρόβλημα που αντιμετώπιζε με το βαρύ και φορτωμένο φορτηγό. 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του tvstar.gr, η αλλοπρόσαλλη πορεία που ακολούθησε το μεγάλο όχημα, διακόπηκε όταν ξέφυγε από την πορεία του, εξαιτίας του μεγάλου φορτίου, καταλήγοντας σε γκρεμό. Από τη σφοδρή πτώση προκλήθηκαν τρεις διαδοχικές εκρήξεις, ενώ ξέσπασε πυρκαγιά στο σημείο, με αποτέλεσμα να εγκλωβιστεί ο οδηγός που βρέθηκε απανθρακωμένος.

Όπως υπογραμμίζει ο αδελφός του, ο Μπάμπης Γαραντωνάκης είχε εντοπίσει προβλήματα στο φορτηγό, συμπεριλαμβανομένων και των φρένων, για τα οποία είχε πληροφορήσει την εταιρεία στην οποία εργαζόταν. 

Πηγή: www.rosa.gr

PreviousNext