Τροχοί & TIR

Δωρεάν μεταφορά νταλικών από τον Έβρο στην Αθήνα. Εξαγγελίες Μητσοτάκη

Δράσεις για τη βελτίωση των υποδομών και των Μεταφορών.
Παρασκευή 04/10/2024 - 11:21
Κοινοποίηση στα Social Media
φωτό αρχείου
φωτό αρχείου

Τη δωρεάν μεταφορά με 100% επιδότηση του μεταφορικού ακτοπλοϊκού κόστους των νταλικών από την Αλεξανδρούπολη στην Αττική εξήγγειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη χθεσινή επίσκεψή του στο Πολιτιστικό Πολυκέντρο Δήμου Ορεστιάδας, με θέμα «Εθνική Στρατηγική για την Περιφερειακή και Τοπική Ανάπτυξη».

Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε μια σειρά πρωτοβουλιών για τη στήριξη του Έβρου κατά την περίοδο 2025-2027. Πρόκειται για δέσμη 19 μέτρων οικονομικής στήριξης των επιχειρήσεων της περιοχής, καθώς και δράσεις για τη βελτίωση των υποδομών και των Μεταφορών.

Σημαντική είναι η εξαγγελία του Κυριάκου Μητσοτάκη που αφορά στην επιδότηση μιας νέας θαλάσσιας εμπορευματικής γραμμής Αλεξανδρούπολη – Πειραιάς με τη θέσπιση και επιδότηση κυκλικής εβδομαδιαίας θαλάσσιας σύνδεσης, της Αλεξανδρούπολης με τον Πειραιά, και ενδιάμεσες στάσεις σε Χίο και Μυτιλήνη, με χρήση οχηματαγωγών πλοίων τύπου Ro-Ro και όχι με συμβατικά ακτοπλοϊκά.

H θαλάσσια επιδοτούμενη μεταφορά των νταλικών (δωρεάν) από και προς το Λεκανοπέδιο της Αττικής θα συμβάλει στη μείωση του μεταφορικού κόστους των επιχειρήσεων του Έβρου, ώστε και η τροφοδοσία της περιοχής να γίνεται πιο οικονομικά αλλά και τα «εξαγόμενα» τοπικά προϊόντα να φτάνουν στα ράφια της Αττικής σε πιο ανταγωνιστικές τιμές. Η Αλεξανδρούπολη αποκτά εμπορευματική πρόσβαση και στις αγορές της Χίου και της Μυτιλήνης.

Αναφορικά με τα έργα υποδομής των Μεταφορών, ο πρωθυπουργός εξήγγειλε τα εξής:

  • Τη βελτίωση Οδικού Δικτύου Διδυμοτείχου-Μεταξάδων | 20 εκατ. € | Διδυμότειχο, Σουφλί
  • Σιδηροδρομική σύνδεση Αλεξανδρούπολης – Ορεστιάδας (προαστιακός) με επανεκκίνηση στις 21 Οκτωβρίου 2024 με 2 δρομολόγια καθημερινά
PreviousNext