Τροχοί & TIR

Δωρεάν μετακίνηση για τους άνεργους ναυτικούς

Με κοινή απόφαση των συναρμόδιων υπουργών εξασφαλίζεται το δικαίωμα μετακίνησης με πλήρη απαλλαγή από την καταβολή κομίστρου στα αστικά συγκοινωνιακά μέσα περιοχής αρμοδιότητας Οργανισμού Αστικών Συ
Τετάρτη 22/03/2023 - 13:43
Κοινοποίηση στα Social Media

Με κοινή απόφαση των συναρμόδιων υπουργών εξασφαλίζεται το δικαίωμα μετακίνησης με πλήρη απαλλαγή από την καταβολή κομίστρου στα αστικά συγκοινωνιακά μέσα περιοχής αρμοδιότητας Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Αθήνας- Ο.Α.Σ.Α. (Ο.ΣΥ. Α.Ε. και ΣΤΑ.ΣΥ. Α.Ε.) των άνεργων ναυτικών.

Η ως άνω κατηγορία των ανέργων ναυτικών δικαιούται ηλεκτρονικές κάρτες ελεύθερης μετακίνησης, στα μέσα μαζικής μεταφοράς (Μ.Μ.Μ.) αρμοδιότητας του Ο.Α.Σ.Α., για όσο χρόνο είναι εγγεγραμμένοι στους καταλόγους προσφερομένων για εργασία ανέργων ναυτικών του Γραφείου Ευρέσεως Ναυτικής Εργασίας (Γ.Ε.Ν.Ε.) Πειραιά, τις οποίες χρησιμοποιούν σύμφωνα με όσα ορίζονται στην παρούσα.

Για την ελεύθερη μετακίνηση των ανωτέρω δικαιούχων απαιτείται η έκδοση προσωποποιημένων ηλεκτρονικών καρτών μετακίνησης, οι οποίες εκδίδονται σύμφωνα με τους κανόνες του Αυτόματου Συστήματος Συλλογής Κομίστρου και χρησιμοποιούνται αποκλειστικά από τους δικαιούχους κατόχους τους με χρήση του εξοπλισμού Έκδοσης, Πώλησης, Επαναφόρτισης, Επικύρωσης και Ελέγχου του Αυτόματου Συστήματος Συλλογής Κομίστρου που έχει εγκατασταθεί σε οχήματα, σταθμούς και στάσεις του δικτύου των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς αρμοδιότητας Ο.Α.Σ.Α. και δύνανται να αντικατασταθούν σε περιπτώσεις απώλειας, κλοπής ή δυσλειτουργίας.

Προσδιορισμός της αποζημίωσης

Η αποζημίωση για τη μετακίνηση των δικαιούχων καλύπτεται από το Γραφείο Ευρέσεως Ναυτικής Εργασίας Πειραιά και υπολογίζεται με βάση τις ισχύουσες τιμές τύπων κομίστρου και τα προβλεπόμενα στις ισχύουσες νομοθετικές διατάξεις.

Το συνολικό ποσό της δαπάνης για τις μετακινήσεις των δικαιούχων που αφορούν το Γραφείο Ευρέσεως Ναυτικής Εργασίας Πειραιά ανέρχεται για το έτος 2023 σε τετρακόσιες σαράντα τέσσερις χιλιάδες πεντακόσια ευρώ (444.500,00 €) και υπολογίζεται με βάση την ισχύουσα τιμολογιακή πολιτική και τον αριθμό των ενεργοποιήσεων των προσωποποιημένων καρτών δικαιούχων ελεύθερης μετακίνησης για το χρονικό διάστημα ισχύος της παροχής.

Σε περίπτωση που μεταβληθεί η ισχύουσα τιμολογιακή πολιτική κομίστρων ή ο αριθμός των δικαιούχων είναι μεγαλύτερος του προϋπολογισθέντος, η προϋπολογισθείσα δαπάνη θα αναμορφώνεται ανάλογα.

PreviousNext