Ένα περιστατικό που θα μπορούσε να έχει πολύ σοβαρότερη κατάληξη σημειώθηκε στην περιοχή της Κουντούρας Χανίων, όπου δύο παιδιά ηλικίας 4 και 5 ετών παρέμειναν ξεχασμένα και κλειδωμένα για περίπου πέντε ώρες μέσα σε σχολικό λεωφορείο. Τα δύο νήπια εντοπίστηκαν αργότερα σε άσχημη κατάσταση, ενώ η ΚΤΕΛ Χανίων – Ρεθύμνου Α.Ε. ανακοίνωσε την οριστική απομάκρυνση της σχολικής συνοδού.
Το περιστατικό συνέβη την Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου, κατά τη διάρκεια του πρωινού δρομολογίου που μεταφέρει μαθητές σε σχολικές μονάδες της ενδοχώρας των Χανίων.
Όταν το λεωφορείο έφτασε στο σχολείο, τα παιδιά αποβιβάστηκαν κανονικά, όμως τα δύο νήπια που φέρονται να κάθονταν στις πίσω θέσεις δεν έγιναν αντιληπτά.
Το όχημα στη συνέχεια αποχώρησε και παρέμεινε σταθμευμένο μέχρι την ώρα που θα εκτελούσε το μεσημεριανό δρομολόγιο επιστροφής, με τα δύο μικρά παιδιά να βρίσκονται εγκλωβισμένα στο εσωτερικό του.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες του neakriti.gr, η υπόθεση άρχισε να αποκαλύπτεται όταν η μητέρα του ενός παιδιού, το οποίο εκείνη την ημέρα θα παρέμενε για πρώτη φορά στο ολοήμερο πρόγραμμα, διαπίστωσε ότι είχε ξεχάσει να του δώσει το κολατσιό του.
Όταν επικοινώνησε με το σχολείο, ενημερώθηκε από τη διευθύντρια ότι το παιδί δεν είχε πάει καθόλου εκεί.
Η πληροφορία προκάλεσε άμεσα μεγάλη ανησυχία και ξεκίνησε η αναζήτησή του. Λίγο αργότερα διαπιστώθηκε ότι το παιδί δεν ήταν μόνο του: μαζί του, μέσα στο σταθμευμένο σχολικό λεωφορείο, βρισκόταν ακόμη ένα νήπιο.
Τα δύο παιδιά εντοπίστηκαν περίπου πέντε ώρες μετά το πρωινό δρομολόγιο, έχοντας παραμείνει όλο αυτό το διάστημα κλεισμένα στο όχημα.
Όταν βρέθηκαν ήταν σε ιδιαίτερα άσχημη κατάσταση. Ευτυχώς, δεν προέκυψε σοβαρότερο πρόβλημα για την υγεία τους.
Το γεγονός ότι οι θερμοκρασίες στην περιοχή δεν ήταν ιδιαίτερα υψηλές εκείνη την ημέρα απέτρεψε έναν επιπλέον κίνδυνο από την πολύωρη παραμονή τους σε κλειστό όχημα.
Μετά τη γνωστοποίηση του περιστατικού η εταιρεία «ΚΤΕΛ Χανίων-Ρεθύμνου» προχώρησε σε ενημέρωση για το θέμα.
Με επίσημη ανακοίνωσή της, η εταιρεία γνωστοποίησε ότι ο πρόεδρός της, Γιάννης Καψανάκης, έδωσε εντολή για την οριστική απομάκρυνση της σχολικής συνοδού, όχι μόνο από τα συγκεκριμένα καθήκοντα αλλά συνολικά από την εταιρεία.
Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση:
«Με αφορμή το απρόσμενο περιστατικό με τα δύο ανήλικα παιδιά που συνέβη χθες, 16 Σεπτεμβρίου 2026 σε σχολικό λεωφορείο της «ΚΤΕΛ Χανίων Ρεθύμνου ΑΕ», που εκτελεί καθημερινά δρομολόγιο προς συγκεκριμένες σχολικές μονάδες της ενδοχώρας των Χανίων, η Εταιρεία μας δηλώνει τα παρακάτω:
Από την πρώτη στιγμή που η «ΚΤΕΛ Χανίων Ρεθύμνου Α.Ε.» ενημερώθηκε για το περιστατικό, άμεσα ο πρόεδρος της Εταιρείας, κ. Γιάννης Καψανάκης έδωσε εντολή για την οριστική απομάκρυνση της σχολικής συνοδού όχι μόνο από τα καθήκοντά της αλλά γενικότερα από την «ΚΤΕΛ Χανίων Ρεθύμνου ΑΕ».
Οι εξηγήσεις που έδωσε η εν λόγω σχολική συνοδός για το περιστατικό δεν έγιναν αποδεκτές από τη Διοίκηση της Εταιρείας, καθώς πέρα από αυτό καθ’ αυτό το αποτέλεσμα των ενεργειών της -που πρωτίστως έθεσε σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές και δευτερευόντως προκάλεσε πλήγμα στο κύρος και την αξιοπιστία της Εταιρείας αντιβαίνουν τις σαφείς και ξεκάθαρες οδηγίες της «ΚΤΕΛ Χανίων Ρεθύμνου ΑΕ» για τη σωστή και κυρίως ασφαλή διαχείριση των μαθητών που μετακινούνται καθημερινά με τα λεωφορεία της Εταιρείας μας.
Εκφράζουμε τη λύπη μας για το απαράδεκτο αυτό περιστατικό και την ειλικρινή μας συγνώμη στις οικογένειες των δύο παιδιών». Πηγή: neakriti.gr