Είχε κρύπτη σε κλεμμένο ΦΙΧ

Τετ, 22/03/2023 - 15:55

Συνελήφθη χθες (21-3-2023) το βράδυ στη Βιομηχανική περιοχή Αλεξανδρούπολης, από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Αλεξανδρούπολης, ένας αλλοδαπός, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας μη νόμιμους μετανάστες.

Αναλυτικότερα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον δράστη, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο και να μεταφέρει παράνομα στην ενδοχώρα 8 μη νόμιμους μετανάστες, τους οποίους είχε αποκρύψει σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη στην καρότσα του οχήματος.

Επιπλέον από την αστυνομική έρευνα διαπιστώθηκε ότι για τις πινακίδες κυκλοφορίας που έφερε το  Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο έχει δηλωθεί απώλεια την 23η-12-2022 σε αστυνομική υπηρεσία της Θεσσαλονίκης.

Κατασχέθηκαν το παραπάνω όχημα, οι πινακίδες κυκλοφορίας, χρηματικό ποσό και ένα κινητό τηλέφωνο.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Φερών.

Σε άλλη περίπτωση, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Βόλου προέβησαν στη σύλληψη ενός 48χρονου διακινητή και 3 αλλοδαπών, ηλικίας 25, 25 και 33 ετών, πρωινές ώρες χθες, για παράβαση του Ν. 4251/2014 καθώς και του Ν. 3386/2005.

Συγκεκριμένα, κατά την αποσφράγιση Φ/Γ οχήματος, από υπάλληλο του τελωνείου Βόλου, διαπιστώθηκε ότι ο 48χρονος αλλοδαπός, ως οδηγός Φ/Γ οχήματος με επικαθήμενο, μετέφερε εντός του χώρου του επικαθήμενου τους τρεις αλλοδαπούς, στερούμενους νομίμων ταξιδιωτικών έγγραφων.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το Φ/Γ όχημα με το επικαθήμενο, ως μέσον διακίνησης παράτυπα εισερχόμενων αλλοδαπών.