Τροχοί & TIR

Έκλεβαν τις μπαταρίες φορτηγών

Είχαν αφαιρέσει συνολικά 77 μπαταρίες από οχήματα στη Δυτική Θεσσαλονίκη
Πέμπτη 28/03/2024 - 13:11
Κοινοποίηση στα Social Media
φωτό: Ελληνική Αστυνομία
φωτό: Ελληνική Αστυνομία

Στο πλαίσιο καθημερινών εποχούμενων περιπολιών και αστυνομικών ελέγχων που διενεργούνται από Υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, αστυνομικοί του Τμήματος Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης συνέλαβαν 38χρονο ημεδαπό, τη στιγμή που προσπαθούσε να αφαιρέσει τις μπαταρίες από Ι.Χ. Φορτηγό στην περιοχή της Σίνδου. 

Στην κατοχή του δράστη βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διαρρηκτικά εργαλεία και συσκευασία ηρωίνης, συνολικού βάρους 0,3 γραμμαρίων.

Από την περαιτέρω έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Δέλτα προέκυψε ότι ο 38χρονος, από κοινού κατά περίπτωση με 45χρονο ημεδαπό και 36χρονη ημεδαπή, κατά το χρονικό διάστημα από 07 Φεβρουαρίου έως και 23 Μαρτίου 2024, από τις περιοχές της Ν. Μαγνησίας, Χαλάστρας, Ανατολικού, Κυμίνων, Ν. Μαλγάρων και τη βιομηχανική περιοχή της Σίνδου, προέβησαν σε 22 περιπτώσεις κλοπής μπαταριών από φορτηγά, μηχανήματα έργων και γεωργικούς ελκυστήρες αφαιρώντας συνολικά 77 μπαταρίες, 1 περίπτωση κλοπής πινακίδων κυκλοφορίας από Ι.Χ.Ε. όχημα και 1 περίπτωση κλοπής καυσίμου από φορτηγό, όπου αφαίρεσαν 1.200 λίτρα πετρέλαιο από το ρεζερβουάρ.

Σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία του 38χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 1 πιστόλι με γεμιστήρα των 8 φυσιγγίων, 1 πιστόλι άνευ αριθμού, 30 φυσίγγια, 1 φυσίγγιο πολεμικού όπλου, 1 μαχαίρι – αναδιπλούμενο (στιλέτο) και 1 κυνηγετική καραμπίνα.

Ο συλληφθείς με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του οδηγήθηκε στον εισαγγελέα.

PreviousNext