Τροχοί & TIR

Εκσυγχρονισμός των Μεταφορών στον Πειραιά

Με στόχο να αναβαθμίσουν την ποιότητα ζωής των πολιτών και να διευκολύνουν τις καθημερινές τους μετακινήσεις
Σάββατο 10/08/2024 - 18:40
Κοινοποίηση στα Social Media
Βασίλης Οικονόμου

Θέματα  που αφορούν στην αναβάθμιση των υποδομών και των συγκοινωνιακών υπηρεσιών του Πειραιά, συζητήθηκαν χθες σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών υπό τον συντονισμό του Υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών,  αρμόδιου για της Μεταφορές, Βασίλη Οικονόμου.


Συγκεκριμένα, προτάθηκε η εγκατάσταση τηλεματικής στις στάσεις του ΟΑΣΑ για την καλύτερη ενημέρωση του επιβατικού κοινού, η εκ νέου διαμόρφωση των δρομολογίων από την πλατεία Καραϊσκάκη, η καθαίρεση του διαζώματος στην οδό Γούναρη, για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας πριν το λιμάνι, καθώς και η αναβάθμιση των υποδομών για πεζούς, ποδηλάτες και ΑμεΑ στην περιοχή του Νέου Φαλήρου.


Επιπρόσθετα, τονίστηκε η ανάγκη αναβάθμισης του κεντρικού σταθμού της Γραμμής 1 του Μετρό (πρώην ΗΣΑΠ) και των στεγάστρων στις στάσεις του ΟΑΣΑ, καθώς και η επισκευή ανελκυστήρων στους σταθμούς του Μετρό.


Επιπλέον, συζητήθηκε η αξιοποίηση των ανενεργών γραμμών του ΟΣΕ, καθώς και του σταθμού Αγίου Διονυσίου, όπως και η επίλυση προβλημάτων για την έλευση του ΤΡΑΜ στην οδό Ποσειδώνος.


« Με τη συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων, προχωράμε σε ουσιαστικές παρεμβάσεις που θα αναβαθμίσουν την ποιότητα ζωής των πολιτών και θα διευκολύνουν τις καθημερινές τους μετακινήσεις. Ιδιαίτερη έμφαση δίνουμε στην ενίσχυση της λειτουργικότητας των συγκοινωνιακών συνδέσεων, τόσο στον αστικό ιστό όσο και στο λιμάνι του Πειραιά.», δήλωσε μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Βασίλης Οικονόμου
 

PreviousNext