Τροχοί & TIR

Ένα βίντεο αποκαλύπτει τα παρασκήνια για τη δημιουργία του Ranger Raptor (+video)

Τέσσερις τόνοι πηλού, εκατοντάδες σκίτσα και χιλιάδες ώρες εργασίας χρειάστηκαν για τον σχεδιασμό του νέου Ranger Raptor, προκειμένου αυτό να μεταμορφωθεί από ένα απλό σκίτσο στο ισχυρότερο Ranger π
Τρίτη 15/11/2022 - 11:36
Κοινοποίηση στα Social Media

Τέσσερις τόνοι πηλού, εκατοντάδες σκίτσα και χιλιάδες ώρες εργασίας χρειάστηκαν για τον σχεδιασμό του νέου Ranger Raptor, προκειμένου αυτό να μεταμορφωθεί από ένα απλό σκίτσο στο ισχυρότερο Ranger που έχει φέρει ποτέ η Ford στην Ευρώπη.

Η σχεδίαση του Ranger Raptor ξεκίνησε με ένα συνοπτικό brief, που αποτέλεσε τη ραχοκοκαλιά και επιβεβαίωσε τα απαραίτητα χαρακτηριστικά του οχήματος. Μόλις «κλειδώσει», οι σχεδιαστές αρχίζουν να σχεδιάζουν και όλα ξεκινούν «με μολύβι και χαρτί», δήλωσε ο Dave Dewitt, υπεύθυνος σχεδίασης εξωτερικού του Ranger Raptor. Μετά την έγκριση εκατοντάδων σχεδίων, η ομάδα ψηφιακής σχεδίασης τα αναπαράγει εικονικά, τόσο ως κύρια έγγραφα αναφοράς, όσο και για τη μετάβαση στο επόμενο στάδιο: τη μοντελοποίηση από πηλό.

Και ενώ οι μοντελιστές εργάζονται, η ομάδα χρωμάτων και υλικών αρχίζει να επιλέγει τα υφάσματα, τις υφές και τα χρώματα που θα βοηθήσουν στο να αναδειχτεί η εμφάνιση και η αίσθηση του νέου Ranger Raptor σε πλήρη αρμονία με το σχεδιαστικό DNA του οχήματος.

Οι πελάτες μπορούν να επιλέξουν μέσα από επτά εξωτερικά χρώματα, συμπεριλαμβανομένου των εντυπωσιακών και αποκλειστικών για το μοντέλο Code Orange και Conquer Grey, που έρχονται να επιβεβαιώσουν την υψηλή απόδοση του οχήματος. Για ακόμα μεγαλύτερη οπτική απήχηση, η Ford κοσμεί το Raptor με αυτοκόλλητα τύπου splash που ενισχύουν τον αγωνιστικό χαρακτήρα του.

Και ενώ τα διάφορα τμήματα της εταιρείας διαμορφώνουν το εσωτερικό και το εξωτερικό του νέου Raptor, η ομάδα μηχανολογικού σχεδιασμού προχωρά «κάτω» από την εξωτερική επιφάνεια διασφαλίζοντας ότι η εμφάνιση συνοδεύεται από υψηλή λειτουργικότητα.

Το τελικό αποτέλεσμα, μετά από σκληρή δουλειά στο χέρι από μία ομάδα ταλαντούχων δημιουργών και τεχνιτών, είναι το ολοκαίνουργιο Ranger Raptor.

Εσωτερικό προσανατολισμένο στις επιδόσεις

Σύμφωνα με τον Nick Eterovic, υπεύθυνο σχεδίασης εσωτερικού του Ranger Raptor, η καμπίνα του αυτοκινήτου έπρεπε να προσφέρει στους πελάτες την σιγουριά ότι μπορούν να «ξεκλειδώσουν» τις ικανότητες υψηλών επιδόσεων του οχήματος.

«Η σχεδιαστική μας ομάδα έπρεπε να δημιουργήσει μία επιβλητική καμπίνα που να συνδυάζει τη λειτουργικότητα ενός off-road αγωνιστικού pick-up οχήματος υψηλών επιδόσεων με την άνεση και την ευκολία ενός σύγχρονου σπορ αυτοκινήτου», δήλωσε ο Eterovic.

Μοναδικά για το Ranger Raptor, τα εμπνευσμένα από μαχητικά αεροσκάφη καθίσματα Ford Performance διαθέτουν ενισχυμένα πλαϊνά μαξιλάρια και είναι σχεδιασμένα για να συγκρατούν τους επιβάτες στη θέση τους σε όλα τα είδη εδαφών. Τα υλικά των καθισμάτων έχουν εξελιχθεί για να εξυπηρετούν λειτουργικούς και αισθητικούς σκοπούς με μία νέα «super matte» επένδυση που αναδεικνύεται περαιτέρω με τη χρήση suede. Με κάθε Ranger Raptor να διατίθεται ως διπλοκάμπινο, τα πίσω καθίσματα έχουν σχεδιαστεί ώστε να συγκρατούν και να υποστηρίζουν το σώμα των επιβατών όπως και τα εμπρός.

Ο προσαρμοζόμενος, ψηφιακός πίνακας οργάνων των 12,4 ιντσών της Ford είναι νέος για το Raptor και διαθέτει ειδικά animations όταν ενεργοποιείται που τονίζουν τα χαρακτηριστικά υψηλής απόδοσης του μοντέλου. Τον ψηφιακό πίνακα οργάνων συμπληρώνει μία κεντρική οθόνη αφής 12 ιντσών σε διάταξη πορτρέτου, που χρησιμοποιεί την τελευταία γενιά του συστήματος ψυχαγωγίας και ενημέρωσης SYNC 4A της Ford.

«Το νέο Ranger Raptor είναι εξίσου τολμηρό και εκφραστικό εσωτερικά όσο και εξωτερικά. Από τον ψηφιακό πίνακα οργάνων και την πρόσβαση με την άκρη των δακτύλων στις προσαρμοζόμενες ρυθμίσεις της ανάρτησης, της εξάτμισης και του τιμονιού μέχρι τα ενισχυμένα καθίσματα, τις ειδικές off-road ενδείξεις στην οθόνη αφής και τις πινελιές Code Orange, το Ranger Raptor είναι σχεδιασμένο για δράση έξω από τα συνηθισμένα στάνταρ», σχολίασε ο Eterovic.

 

Video URL
PreviousNext