Τροχοί & TIR

Ένας πομποδέκτης για όλα τα διόδια. Διελεύσεις χωρίς το άγχος του υπολοίπου

Τελειώνει το άγχος των αυτοκινητιστών για το αν το υπόλοιπο του e-pass φτάνει για τα διόδια των αυτοκινητόδρομων που έχουν μπροστά τους μέχρι να φτάσουν στον προορισμό τους. Από 4 Νοεμβρίου θα μπορο
Πέμπτη 15/10/2020 - 15:24
Κοινοποίηση στα Social Media

Τελειώνει το άγχος των αυτοκινητιστών για το αν το υπόλοιπο του e-pass φτάνει για τα διόδια των αυτοκινητόδρομων που έχουν μπροστά τους μέχρι να φτάσουν στον προορισμό τους. Από 4 Νοεμβρίου θα μπορούν να ταξιδεύουν με έναν πομποδέκτη που θα ισχύει για Νέα Οδό, Αττική Οδό, Εγνατία Οδό, Γέφυρα, Ολυμπία Οδό, Μορέα και Αυτοκινητόδρομο Αιγαίου.

Αυτό σημαίνει πως φεύγοντας από Ασπρόπυργο για Σίνδο ή το αντίστροφο, αρκεί ο οδηγός να έχει έναν πομποδέκτη, φυσικά, με το υπόλοιπο που απαιτείται, και με αυτόν θα διέρχεται από τις πύλες e-pass των διοδίων όλων των αυτοκινητόδρομων (Αττική Οδός, Νέα Οδός αυτοκινητόδρομος Αιγαίου).

Αν, ωστόσο, ξεμείνει από υπόλοιπο, τότε όπου κι αν βρίσκεται, θα πρέπει να βάλει χρήματα μέσω της ιστοσελίδας του αυτοκινητόδρομου που έχει προμηθευτεί τον πομποδέκτη, πληρώνοντας με την κάρτα του, χρεωστική ή πιστωτική.

Δεν θα μπορεί, όμως, ο ίδιος να φορτίσει τον πομποδέκτη του π.χ. στο κτίριο εξυπηρέτησης συνδρομητών της Νέας Οδού, αν αυτός ο πομποδέκτης έχει χορηγηθεί π.χ. από την Αττική Οδό.

Για τους αυτοκινητιστές και τους επαγγελματίες της μεταφοράς γενικότερα, το μέτρο αυτό έχει το πλεονέκτημα ότι κινούνται ελεύθερα, παρακολουθούν έναν λογαριασμό e-pass – αυτόν που θα επιλέξουν- και δεν θα χρειάζεται πλέον να δεσμεύουν χρήματα για τον κάθε πομποδέκτη που έχουν προμηθευτεί από τις εταιρείες διαχείρισης των αυτοκινητόδρομων.

PreviousNext