Τροχοί & TIR

Εντός φθινοπώρου η σύμβαση για το FlyOver

«Εντός φθινοπώρου θα υπογραφεί η σύμβαση με τον ανάδοχο και τα έργα θα ξεκινήσουν εντός του 2022». Αυτό ανέφερε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Μακεδονία της Κυριακής» ο υφυπουργός Υποδομών και Με
Δευτέρα 05/09/2022 - 14:37
Κοινοποίηση στα Social Media

«Εντός φθινοπώρου θα υπογραφεί η σύμβαση με τον ανάδοχο και τα έργα θα ξεκινήσουν εντός του 2022». Αυτό ανέφερε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Μακεδονία της Κυριακής» ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιος για τις υποδομές, Γιώργος Καραγιάννης και σημείωσε ότι «η Νέα Ανατολική Περιφερειακή Οδός Θεσσαλονίκης, θα είναι ένας νέος, υπερσύγχρονος εναέριος αυτοκινητόδρομος, που θα εξασφαλίσει οριστική λύση στο κυκλοφοριακό πρόβλημα της Θεσσαλονίκης, μέσω του διπλασιασμού της δυνατότητας παραλαβής κυκλοφοριακών φόρτων από τα 5.000 οχήματα σήμερα, σε 10.000 την ώρα ανά κατεύθυνση, κάνοντας τις μετακινήσεις πολύ πιο γρήγορες, οικονομικές και ασφαλείς».

«Ένας νέος Περιφερειακός που θα αναβαθμίσει την κυκλοφορία στην πόλη και μαζί με το Μετρό θα αλλάξει την καθημερινότητα όλων των Θεσσαλονικέων», πρόσθεσε.

Στη συνέχεια, ο κ. Καραγιάννης σχολιάζοντας τα παράπονα φορέων ότι η Κεντρική Μακεδονία είναι ο «φτωχός συγγενής» σε ό,τι αφορά τη διάθεση δημόσιων ή κοινοτικών πόρων, απάντησε ότι «στη Θεσσαλονίκη και στη Βόρεια Ελλάδα εκτελείται σήμερα ένα συνολικό σχέδιο ύψους 10 δισ. ευρώ».

«Επενδύσεις 10 δισ. ευρώ από δημόσια και ιδιωτικά κεφάλαια, για νέες υποδομές, για έρευνα και τεχνολογία, για νέα νοσοκομεία, για αναπλάσεις και νέες σύγχρονες αθλητικές εγκαταστάσεις».

Υπενθύμισε, κατόπιν, ότι «το πρόγραμμα του Υπουργείου Υποδομών, ξεπερνά τα 5 δισ. ευρώ. Ο Βόρειος Ε65 είναι ένα από τα δύο οδικά έργα που θα χρηματοδοτήσει εξ ολοκλήρου το Ταμείο Ανάκαμψης που, όπως γνωρίζετε, συνδέει τα Τρίκαλα με την Εγνατία, έχει προϋπολογισμό 442 εκατ. ευρώ και έχει ήδη ξεκινήσει η κατασκευή του. Τα δύο μεγάλα σιδηροδρομικά έργα, το Θεσσαλονίκη – Τοξότες και το Αλεξανδρούπολη – Ορμένιο, έργα με προϋπολογισμό που αγγίζει τα 2,8 δισ. ευρώ, θα χρηματοδοτηθούν, επίσης, από τα διαρθρωτικά ταμεία».

PreviousNext