Τροχοί & TIR

Επίβλεψη Ταχιάου της εξέλιξης του ΒΟΑΚ

"Έχουν εγκατασταθεί τα πρώτα εργοτάξια στο τμήμα από τον Άγιο Νικόλαο μέχρι τη Χερσόνησο".
Δευτέρα 10/06/2024 - 11:05
Κοινοποίηση στα Social Media
.

Την εξέλιξη των έργων στον Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης (ΒΟΑΚ) επέβλεψε ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιος για τις Υποδομές, Νίκος Ταχιάος, στο πλαίσιο της διήμερης επίσκεψής του στην Περιφέρεια Κρήτης.

Ο κ. Ταχιάος επισκέφθηκε τα εργοτάξια του ΒΟΑΚ που έχουν ήδη εγκατασταθεί σε τρία σημεία, δηλαδή στο τμήμα «Χερσόνησος – Νεάπολη» που κατασκευάζεται μέσω Σύμπραξης Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα και στο τμήμα «Νεάπολη – Άγιος Νικόλαος», που εκτελείται ως δημόσιο έργο και χρηματοδοτούνται από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, όπου ενημερώθηκε αναλυτικά από τους μηχανικούς για την εξέλιξη των εργασιών στα δύο τμήματα αυτά και πραγματοποίησε αυτοψίες. 

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης στο νησί, ο Υφυπουργός Υποδομών συναντήθηκε με τον Περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρο Αρναουτάκη και τους Δημάρχους Ηρακλείου, Αλέξη Καλοκαιρινό και Μαλεβιζίου, Μενέλαο Μποκέα, με τους οποίους συζήτησε τις αιτιάσεις που έχουν εγείρει στο Συμβούλιο της Επικρατείας σχετικά με τη διέλευση του ΒΟΑΚ από τον ευρύτερο πολεοδομικό ιστό του Ηρακλείου. 

Ο κ. Ταχιάος, μεταξύ άλλων, δήλωσε τα εξής: 

"Οφείλουμε να συντελέσουμε όσο μπορούμε στην περαιτέρω ανάπτυξή της Κρήτης με γνώμονα τη βελτίωση της καθημερινότητας των τοπικών κοινωνιών. Αυτή τη στιγμή, ο προϋπολογισμός των έργων που ωριμάζουν ή βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο ολοκλήρωσης από τις Υπηρεσίες του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, ξεπερνά τα 3,5 δισ. ευρώ.

Ένα πολύ μεγάλο μέρος του προϋπολογισμού αυτού καταλαμβάνει κατ’ αρχάς ο Βόρειος Οδικός Άξονας Κρήτης που θα ενισχύσει την ασφάλεια και την ταχύτητα των μετακινήσεων. Η Κρήτη περιμένει τον ΒΟΑΚ πάρα πολλά χρόνια. Γίνεται πλέον πραγματικότητα! Ήδη έχουν εγκατασταθεί τα πρώτα εργοτάξια στο τμήμα από τον Άγιο Νικόλαο μέχρι την Χερσόνησο. Ταυτόχρονα, τρέχουμε και το ζήτημα της συμβασιοποίησης της παραχώρησης για το τμήμα «Χανιά – Ηράκλειο», για το οποίο ακολουθούμε έναν αναλυτικό οδικό χάρτη που θα επιτρέψει να δούμε πολύ σύντομα και εκεί τα πρώτα εργοτάξια.

Στις συναντήσεις με τον Περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρο Αρναουτάκη, αλλά και με τους Δημάρχους Ηρακλείου, Αλέξη Καλοκαιρινό και Μαλεβιζίου, Μενέλαο Μποκέα, είχα την εμπειρία μιας πραγματικά πολύ παραγωγικής συζήτησης σχετικά με τα προβλήματα που θέτουν, αναφορικά με τη διέλευση του ΒΟΑΚ μέσω του Ηρακλείου. Όπως έχω ήδη σχολιάσει, στις απόψεις που εξετέθησαν βρίσκω μία λογική βάση. Θα συνεχίσουμε να είμαστε σε πολύ στενή επικοινωνία για να βρούμε λύσεις και να επιτύχουμε συμφωνία. Ξεκινάμε από κοινού μία προσέγγιση των ενστάσεων σε τεχνική βάση. Είμαι πολύ αισιόδοξος πως θα καταλήξουμε σύντομα σε αποτέλεσμα".

PreviousNext