Τροχοί & TIR

Ερώτηση ΚΚΕ στη Βουλή για το κυκλοφοριακό στον Ασπρόπυργο

Εξαιτίας της διέλευσης χιλιάδων βαρέων οχημάτων.
Τετάρτη 04/09/2024 - 16:50
Κοινοποίηση στα Social Media
φωτό αρχείου
φωτό αρχείου

Τη λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση της τεράστιας κυκλοφοριακής συμφόρησης στην πόλη του Ασπροπύργου εξαιτίας της καθημερινής διέλευσης μεγάλου αριθμού βαρέων οχημάτων ζητά το ΚΚΕ με Επίκαιρη Ερώτησή του προς τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών. 

Συγκεκριμένα, στο κείμενο της Ερώτησης που υπογράφει ο βουλευτής του ΚΚΕ Χρήστος Τσοκάνης αναφέρεται το πρόβλημα που προκαλείται από τη διέλευση φορτηγών λόγω των μεταφορικών εταιρειών και εταιρειών logistics, που δραστηριοποιούνται στην περιοχή.

Σε άλλο σημείο της ερώτησης ο κ. Τσοκάνης αναφέρει:

«Με ευθύνη διαχρονικά όλων των κυβερνήσεων δεν έχουν κατασκευαστεί μέχρι σήμερα οι αναγκαίες υποδομές, που θα μπορούσαν να εξασφαλίσουν την οδική ασφάλεια, την ακεραιότητα και προστασία των χιλιάδων κατοίκων που κυκλοφορούν στην πόλη, καθώς και να συμβάλλουν στην κυκλοφοριακή αποσυμφόρηση των ήδη επιβαρυμένων οδών που οδηγούν στην πόλη του Ασπροπύργου εξαιτίας της διέλευσης χιλιάδων βαρέων οχημάτων.

Καθημερινά δημιουργείται ένα πραγματικό χάος στους δρόμους του Ασπροπύργου, υπάρχει απίστευτη ταλαιπωρία για εργαζόμενους και κατοίκους, που ξοδεύουν ώρες ατέλειωτες για να φτάσουν στην εργασία τους ή να κάνουν μια απλή απόσταση μέσα στην πόλη».

Καταλήγοντας, ο βουλευτής του ΚΚΕ ερωτά τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών σε ποιες ενέργειες θα προβεί η κυβέρνηση έτσι ώστε:

  • Να αποσυμφορηθούν οι δρόμοι που βρίσκονται μέσα στον οικιστικό ιστό του Ασπρόπυργου από την κίνηση βαρέων οχημάτων και να προστατευτούν οι κάτοικοι και οι εργαζόμενοι της πόλης που βρίσκονται συνεχώς σε κίνδυνο.
  • Να συγκροτηθεί ολοκληρωμένο σχέδιο για την πρόληψη και την αντιμετώπιση ενός πιθανού Βιομηχανικού Ατυχήματος Μεγάλης Έκτασης στην ευρύτερη περιοχή».

Πηγή: thriassio.gr

PreviousNext