Τροχοί & TIR

Ετοιμάζει εργοστάσιο στο Βερολίνο η Tesla

Στο Βερολίνο, όπως όλα δείχνουν, θα κατασκευαστεί το πρώτο ευρωπαϊκό εργοστάσιο της Tesla. Το παραπάνω αποκάλυψε ο ιδρυτής της εταιρείας, Elon Musk, ανακοινώνοντας παράλληλα ότι θα δημιουργηθεί επιπ
Πέμπτη 21/11/2019 - 10:48
Κοινοποίηση στα Social Media
To Gigafactory 2 της Tesla που λειτουργεί από το 2014 στο Μπάφαλο των Η.Π.Α.
To Gigafactory 2 της Tesla που λειτουργεί από το 2014 στο Μπάφαλο των Η.Π.Α.

Στο Βερολίνο, όπως όλα δείχνουν, θα κατασκευαστεί το πρώτο ευρωπαϊκό εργοστάσιο της Tesla. Το παραπάνω αποκάλυψε ο ιδρυτής της εταιρείας, Elon Musk, ανακοινώνοντας παράλληλα ότι θα δημιουργηθεί επιπλέον και ένα κέντρο σχεδιασμού και μηχανολογίας στη γερμανική πρωτεύουσα.

Σημειώνεται, πως το μεγάλο αφεντικό της μάρκας, είχε εδώ και καιρό δηλώσει ότι η Tesla θα δημιουργήσει ένα γιγάντιο εργοστάσιο (γνωστό και ως Gigafactory 4) στην Ευρώπη, μετά την επέκταση της εταιρείας στην Κίνα (Gigafactory 3), όπου έχει αρχίσει ήδη η παραγωγή του Model 3 στη Σαγκάη. «Η γερμανική μηχανολογία είναι εντυπωσιακή και αυτός είναι εν μέρει ο λόγος που εγκαθιστούμε το Gigafactory της Ευρώπης στη Γερμανία», ανέφερε σχετικά ο Elon Musk.

Αξίζει να αναφερθεί πως στο βερολινέζικο εργοστάσιο, το οποίο όπως όλα δείχνουν θα βρίσκεται κοντά στο υπό ανέγερση νέο αεροδρόμιο της πόλης, θα κατασκευάζονται τα Model 3 και Model Υ της Tesla, με την παραγωγή να αναμένεται να αρχίσει εντός του 2021.

PreviousNext