Τροχοί & TIR

Έτοιμες οι μελέτες βελτίωσης της Ε.Ο. Θήβας – Λιβαδειάς

Ομόφωνα εγκρίθηκε από την Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας η οριστική παραλαβή του συνόλου των μελετών, που εκπονήθηκαν στο πλαίσιο της μελέτης βελτίωσης της Ε.Ο. Θήβας – Λιβαδειά
Παρασκευή 12/05/2023 - 14:17
Κοινοποίηση στα Social Media

Ομόφωνα εγκρίθηκε από την Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας η οριστική παραλαβή του συνόλου των μελετών, που εκπονήθηκαν στο πλαίσιο της μελέτης βελτίωσης της Ε.Ο. Θήβας – Λιβαδειάς, από το πέρας της Παράκαμψης Αλιάρτου έως την διασταύρωση προς Άγιο Γεώργιο, με παράκαμψη της Αγίας Παρασκευής.

Το συγκεκριμένο οδικό τμήμα, από το πέρας της παράκαμψης Αλιάρτου, έως την διασταύρωση προς Άγιο Γεώργιο -με παράκαμψη της Αγίας Παρασκευής- αποτελεί τμήμα της Ε.Ο. «Ελευσίνα - Θήβα - Λιβαδειά» που ανήκει στο δευτερεύον οδικό δίκτυο. Έχει μήκος 8,1 χλμ. περίπου και κατά μήκος της προβλέπεται η ανάπτυξη τεσσάρων κόμβων. 

«Εξασφαλίσαμε χρηματοδότηση 550.000 ευρώ και κάναμε ένα καθοριστικό βήμα για να ικανοποιηθεί το χρόνιο αίτημα βελτίωσης του δρόμου Θήβα – Λιβαδειά και συγκεκριμένα του οδικού τμήματος από την παράκαμψη Αλιάρτου, έως τον Άγ. Γεώργιο», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός και πρόσθεσε:

«Οι χρονοβόρες μελετητικές διαδικασίες ολοκληρώθηκαν και προβλέπουν βελτίωση του οδικού τμήματος με διαπλατύνσεις και κυρίως με παράκαμψη του οικισμού της Αγ. Παρασκευής. Για να γίνει πιο άνετη και ασφαλής η διαδρομή προβλέπονται δύο ισόπεδοι κόμβοι (Υψηλάντη και Αλαλκομενών) και δύο ανισόπεδοι κόμβοι (Αγ. Γεωργίου και Αγ. Παρασκευής).

Η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Βοιωτίας Φανή Παπαθωμά τόνισε: «Ο οδικός άξονας Θήβα – Λιβαδειά είναι η ραχοκοκαλιά του οδικού δικτύου της Βοιωτίας, η κεντρική αρτηρία της οδικής κυκλοφορίας στην περιοχή μας. Η διαδικασία εκσυγχρονισμού του εν λόγω οδικού άξονα γίνεται τμηματικά, και ήδη έχουν ολοκληρωθεί τα τμήματα Άγιος Γεώργιος – Λιβαδειά και Αλίαρτος Θήβα. Απομένει η παράκαμψη Αλιάρτου, μελέτη που είναι σε φάση ολοκλήρωσης, και το παρόν τμήμα Αλίαρτος - Άγ. Γεώργιος, του οποίου η μελέτη ολοκληρώθηκε.

PreviousNext