Τροχοί & TIR

Εξαγορά της Opel

Εγκρίθηκε από την Επιτροπή Ανταγωνισμού η συγκέντρωση επιχειρήσεων που αφορά στην απόκτηση από την εταιρεία «TROPHY AUTO BRANDS ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» («TROPHY») του
Παρασκευή 02/07/2021 - 13:38
Κοινοποίηση στα Social Media

Εγκρίθηκε από την Επιτροπή Ανταγωνισμού η συγκέντρωση επιχειρήσεων που αφορά στην απόκτηση από την εταιρεία «TROPHY AUTO BRANDS ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» («TROPHY») του συνόλου (100%) του μετοχικού κεφαλαίου και των δικαιωμάτων ψήφου της εταιρείας με την επωνυμία «OPEL ΕΛΛΑΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» («OPEL»).

Με την ως άνω απόφασή της, η Επιτροπή Ανταγωνισμού έκρινε ότι η εν λόγω συγκέντρωση, η οποία αφορά την ευρύτερη αγορά εισαγωγής, διανομής και εμπορίας επιβατηγών και ελαφρών επαγγελματικών οχημάτων, καθώς και ανταλλακτικών και αξεσουάρ αυτών, παρ' ότι εμπίπτει στο πεδίο εφαρμογής της παραγράφου 1 του άρθρου 6 ν. 3959/2011, δεν προκαλεί σοβαρές αμφιβολίες ως προς το συμβατό αυτής με τις απαιτήσεις λειτουργίας του ανταγωνισμού στις επιμέρους αγορές στις οποίες αφορά.

Να σημειωθεί ότι η Opel Ελλάς ανήκε στον όμιλο Συγγελίδη, ενώ η Trophy Auto Brands είναι νεοσύστατη εταιρεία στην οποία, όμως, διευθύνων σύμβουλος είναι ο κ. Πολυχρόνης Συγγελίδης.

PreviousNext