Τροχοί & TIR

Εξετάσεις ΠΕΕ στη Δυτική Θεσσαλονίκη

Ποιοι έχουν δικαίωμα συμμετοχής.
Τρίτη 20/08/2024 - 09:37
Κοινοποίηση στα Social Media

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, καθορίστηκε η διεξαγωγή εξετάσεων απόκτησης Πιστοποιητικών Επαγγελματικής Επάρκειας, για την Γ’ Περίοδο του έτους 2024 ως εξής:

Κατά την εξεταστική περίοδο του Σεπτεμβρίου 2024, ως πρώτη ημέρα διεξαγωγής των εξετάσεων ορίζεται η Τετάρτη 25-9-2024. Ο αριθμός των ημερών που θα διαρκέσουν οι εξετάσεις θα καθορισθεί αφού πρώτα υποβληθεί η οριστική κατάσταση των υποψηφίων.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν: 

α) Όσοι υποψήφιοι περιλαμβάνονται στις καταστάσεις που υποβάλλει η οικεία Σχολή ΣΕΚΑΜ στην Δ/νση Μεταφορών & Επικοινωνιών Δυτικής Θεσσαλονίκης και που έχουν καταβάλει e-παράβολο 50 Ευρώ.

Οι καταστάσεις αναφέρουν κατ’ απόλυτη αλφαβητική σειρά τα πλήρη στοιχεία των υποψηφίων: 

- Επώνυμο 

- Όνομα 

- Πατρώνυμο 

- Αριθμό Ταυτότητας 

- Α.Φ.Μ. 

- Ημερομηνία γέννησης (ηη/μμ/εε) 

- Τον αριθμό μητρώου του αντίστοιχου Πιστοποιητικού Εθνικών Μεταφορών ή τον αριθμό μητρώου της αντίστοιχης άδειας οδικού μεταφορέα εθνικών μεταφορών (για τους υποψηφίους που στην κατάσταση δηλώνονται ότι θα συμμετάσχουν στις εξετάσεις προς απόκτηση Πιστοποιητικού Επαγγελματικής Επάρκειας Διεθνών Μεταφορών επιβατικών ή εμπορευματικών μεταφορών) 

- Την κατηγορία του Πιστοποιητικού Επαγγελματικής Επάρκειας για την οποία θα εξετασθούν (Διεθνών ή Εθνικών και Διεθνών Επιβατικών Μεταφορών είτε Διεθνών ή Εθνικών και Διεθνών Εμπορευματικών Μεταφορών). 

- Τον αριθμό ωρών διδασκαλίας 

- Τη διεύθυνση κατοικίας

- Αίτηση / υπεύθυνη δήλωση του υποψηφίου για τη συμμετοχή στις εξετάσεις με συνημμένη πρόσφατη φωτογραφία. Η αίτηση θα πρέπει να έχει συμπληρωθεί από τον ίδιο τον υποψήφιο και να φέρει την υπογραφή του. 

- Φωτοαντίγραφο αστυνομικής ταυτότητας. Το φωτοαντίγραφο θα πρέπει να είναι ευκρινές ως προς τα στοιχεία και τη φωτογραφία. 

- e-παράβολο πενήντα (50) ευρώ.

β) Όσοι είναι κάτοχοι πτυχίων ή διπλωμάτων Ανωτάτων ή Ανωτέρων Σχολών της Χώρας μας ή ισότιμων σχολών εξωτερικού, εφ΄ όσον υποβάλλουν τα παρακάτω δικαιολογητικά στην αρμόδια Δ/νση της Περιφέρειας. 

- Αίτηση / υπεύθυνη δήλωση με συνημμένη πρόσφατη φωτογραφία και με τα πλήρη στοιχεία του ενδιαφερόμενου, στην οποία θα αναφέρεται το είδος του Πιστοποιητικού Επαγγελματικής Επάρκειας που επιθυμεί να αποκτήσει. 

- Φωτοαντίγραφο αστυνομικής ταυτότητας. Το φωτοαντίγραφο θα πρέπει να είναι ευκρινές ως προς τα στοιχεία και τη φωτογραφία. 

- Αντίγραφο του κατεχόμενου τίτλου σπουδών. 

- Βεβαίωση ΔΟΑΤΑΠ περί αναγνωρίσεως τίτλου σπουδών της αλλοδαπής (για όσους υποψηφίους απαιτείται). 

- e-παράβολο πενήντα (50) ευρώ. 

Επισημαίνεται ότι δεν γίνονται δεκτοί σε καμία περίπτωση υποψήφιοι που δεν περιλαμβάνονται στις καταστάσεις των Σχολών ή δεν έχουν υποβάλλει οι ίδιοι όλα ανεξαιρέτως τα απαιτούμενα δικαιολογητικά εφόσον είναι απόφοιτοι ΑΕΙ ή ΤΕΙ. 

Οι υποψήφιοι θα πρέπει να έχουν μαζί τους κατά την ημέρα των εξετάσεων: 

α. Αστυνομική Ταυτότητα και 

β. Στυλό διαρκείας χρώματος μπλε ή μαύρου 

Σημειώσεις, βοηθήματα, βιβλία κ.λπ. απαγορεύεται να μεταφέρονται στις αίθουσες των εξετάσεων.

PreviousNext