Τροχοί & TIR

Εξετάζεται η δημιουργία Logistics Centers και σε 5 ακόμη λιμάνια

Προχωρά η δημιουργία δύο νέων logistics centers, στο Θριάσιο και στη Θεσσαλονίκη (πρώην στρατοπέδου Γκόνου).
Τρίτη 22/10/2024 - 15:12
Κοινοποίηση στα Social Media
φωτό αρχείου

Η δημιουργία Logistics Centers  πλησίον λιμένων πέρα εκείνων του Θριασίου και του στρατοπέδου Γκόνου εξετάζεται από το υπ. Ανάπτυξης.

«Στοίχημά μας είναι να μετατρέψουμε αυτή τη δεκαετία στην περίοδο του επιτυχημένου παραγωγικού μετασχηματισμού της ελληνικής οικονομίας με ισχυροποίηση της βιομηχανίας και αύξηση των παραγωγικών επενδύσεων», ανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης Τάκης Θεοδωρικάκος μιλώντας στην εκδήλωση με θέμα «Παραγωγικός μετασχηματισμός, ενίσχυση επενδύσεων και βιομηχανίας, για ανάπτυξη και νέες θέσεις εργασίας σε όλη την Ελλάδα».

O σχεδιασμός, σύμφωνα με όσα είπε ο υπουργός, προβλέπει μεταξύ άλλων 3 δισ. ευρώ χρηματοδοτικά εργαλεία και κίνητρα για εμβληματικές, στρατηγικές και μεγάλες επενδύσεις στις οποίες περιλαμβάνεται ένα πρόγραμμα έργων Logistics «για την αναβάθμιση της Ελλάδας στην παγκόσμια εφοδιαστική αλυσίδα», όπως ανέφερε και συμπλήρωσε:

«Παράλληλα στην κατεύθυνση της δημιουργίας Βιώσιμων Εμπορευματικών Κέντρων και της ενίσχυσης της εφοδιαστικής αλυσίδας, μέσω της Εθνικής Στρατηγικής Logistics, προχωρά η δημιουργία δύο νέων logistics centers, στο Θριάσιο και στη Θεσσαλονίκη (πρώην στρατοπέδου Γκόνου), ενώ εξετάζονται και άλλες περιοχές σε όλη την χώρα όπως οι χώροι των λιμανιών σε Αλεξανδρούπολη, Βόλο, Πάτρα, Κόρινθο, Ηγουμενίτσα αλλά και οι Σέρρες».

Previous