Τροχοί & TIR

Ford Super Van 2.000 HP κόβει την ανάσα!

Το ντεμπούτο του στο Goodwood Festival of Speed στο Ην. Βασίλειο πραγματοποίησε το υπερ-υψηλών επιδόσεων Ford Pro Electric SuperVan, το οποίο είναι ένα αμιγώς ηλεκτρικό όχημα, έχοντας πίσω από το τι
Πέμπτη 23/06/2022 - 15:06
Κοινοποίηση στα Social Media

Το ντεμπούτο του στο Goodwood Festival of Speed στο Ην. Βασίλειο πραγματοποίησε το υπερ-υψηλών επιδόσεων Ford Pro Electric SuperVan, το οποίο είναι ένα αμιγώς ηλεκτρικό όχημα, έχοντας πίσω από το τιμόνι του τον πολυνίκη οδηγό στο Le Mans και κάτοχο πολλών ρεκόρ με ηλεκτρικά οχήματα, Romain Dumas.

Οι εμπνευσμένες από τους αγώνες αυτοκινήτου αναρτήσεις και φρένα του Ford Pro Electric SuperVan «συναντούν» ένα σύστημα μετάδοσης κίνησης με απόδοση 2.000 PS. Το SuperVan διαθέτει επίσης συνδεσιμότητα Ford SYNC, ειδικά drive modes και σύστημα αναγεννητικής πέδησης.

Οι τέσσερις ηλεκτροκινητήρες, μια υγρόψυκτη μπαταρία 50 kWh και ένα ειδικά διαμορφωμένο σύστημα ελέγχου συνεισφέρουν ώστε το Ford Pro Electric SuperVan να παράγει περίπου 2.000 PS, εξασφαλίζοντας επιτάχυνση 0-100 km/h κάτω από δύο δευτερόλεπτα. Οι επιδόσεις από ένα ειδικά κατασκευασμένο πλαίσιο, έτοιμο για χρήση στην πίστα, που περιλαμβάνει πολλά εξαρτήματα από το πρόσφατα αποκαλυφθέν E-Transit Custom – την πρώτη πλήρως ηλεκτρική έκδοση του πιο δημοφιλούς βαν της Ευρώπης – υποστηρίζονται τόσο από την τεχνολογία SYNC μέσω οθόνης αφής της Ford που προέρχεται από τα μοντέλα παραγωγής της εταιρείας, όσο και από πρόσθετη λειτουργικότητα για τον έλεγχο των μοναδικών δυνατοτήτων του Electric SuperVan.

Το εντυπωσιακό, πλήρως ηλεκτρικό όχημα επίδειξης εξελίχθηκε εν κρυπτώ από τη Ford Performance και τους ειδικούς στους αγώνες και τα εξηλεκτρισμένα ράλι ανθρώπους της STARD στην Αυστρία, ενώ ο εξωτερικός σχεδιασμός του ήταν ευθύνη της ομάδας της Ford Design στην Κολωνία της Γερμανίας.

«Φέρνουμε το SuperVan στον 21ο αιώνα με 2.000 ηλεκτρικούς ίππους για να προσφέρουμε απαράμιλλο ενθουσιασμό και στυλ εμπνευσμένο από το νέο E-Transit Custom. Αλλά οι επιδόσεις δεν έχουν να κάνουν μόνο με την ιπποδύναμη – η υπολογιστική ισχύς του Electric SuperVan σημαίνει ότι οι μηχανικοί μπορούν να χρησιμοποιούν δεδομένα του οχήματος σε πραγματικό χρόνο για να βελτιστοποιούν την απόδοσή του, όπως ακριβώς συμβαίνει σε ένα κορυφαίο αγωνιστικό αυτοκίνητο», δήλωσε ο Mark Rushbrook, lobal director, Ford Performance Motorsports.

Το Ford Pro Electric SuperVan είναι ένα one-off όχημα επίδειξης, που έδωσε στη Ford Design την ελευθερία να δημιουργήσει ένα όχημα με «άγρια» εμφάνιση που τραβά την προσοχή και αντανακλά τις ακραίες επιδόσεις του. Οι παράξενοι θόλοι των τροχών, το μυώδες στυλ του αμαξώματος και οι μοναδικοί χρωματισμοί του συμβάλλουν καθοριστικά στη δημιουργία μιας ακραίας έκφρασης που έχει ως σημείο αναφοράς το Transit. Από τη μεριά του, το πλήρως ηλεκτρικό σύστημα μετάδοσης κίνησης προσέφερε στην ομάδα εξέλιξης άφθονη ελευθερία με δεδομένους τους λιγότερους περιορισμούς όσον αφορά την ψύξη σε σχέση με έναν κινητήρα εσωτερικής καύσης.

Οι τέσσερις ηλεκτροκινητήρες αποδίδουν συνδυαστικά περίπου 2.000 PS μεταφέροντας την κίνηση και στους τέσσερις τροχούς. Με επιτάχυνση 0 -100 km/h κάτω από 2 δευτερόλεπτα, πρόκειται για το πιο γρήγορο SuperVan στην ιστορία – αλλά και το πιο καθαρό.

Όπως κάθε βαν, το Electric SuperVan διαθέτει έναν χώρο φόρτωσης, πίσω ακριβώς από τον οδηγό. Για την περίσταση, μια πλευρική πόρτα διευκολύνει τη φόρτωση και την εκφόρτωση αντικειμένων, με τη Ford να εξελίσσει μάλιστα ένα ασφαλές ηλεκτρομαγνητικό σύστημα για το άνοιγμα και κλείσιμό της, το οποίο ελέγχεται μέσω της οθόνης SYNC.

Μια σουίτα ενσωματωμένων καμερών μπορεί να προσφέρει στο κοινό σε όλο τον κόσμο πλάνα από τις εντυπωσιακές σκηνές δράσης του SuperVan. Την ίδια στιγμή, όπως ακριβώς συμβαίνει και στο Ford E-Transit, ο οδηγός μπορεί να δει στην οθόνη που βρίσκεται στην καμπίνα εικόνες από τον περιβάλλοντα χώρο και εναλλάσσοντας τες να καταφέρει να τοποθετήσει το όχημα στη θέση που επιθυμεί.

Video URL
PreviousNext