Τροχοί & TIR

Ξεπέρασαν τους 200 τα θύματα απατεώνων που έπαιρναν προκαταβολές για οχήματα

Εξιχνιάστηκαν, μετά από πολύμηνη, μεθοδική και εμπεριστατωμένη έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, επιπλέον 23 περιπτώσεις ηλεκτρονικών απατών που είχαν διαπράξει τα μέλη εγκληματικής οργάνωσ
Πέμπτη 23/06/2022 - 15:50
Κοινοποίηση στα Social Media

Εξιχνιάστηκαν, μετά από πολύμηνη, μεθοδική και εμπεριστατωμένη έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, επιπλέον 23 περιπτώσεις ηλεκτρονικών απατών που είχαν διαπράξει τα μέλη εγκληματικής οργάνωσης, σε πανελλαδικό επίπεδο.

Για την υπόθεση αυτή, ταυτοποιήθηκαν τα πλήρη στοιχεία πέντε επιπλέον ημεδαπών μελών της οργάνωσης (δυο άνδρες και τρεις γυναίκες), σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της κατ΄ εξακολούθησης διάπραξης απατών και πλαστογραφιών τετελεσμένες και σε απόπειρα και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα.

Υπενθυμίζεται ότι η δράση της οργάνωσης αναπτύχτηκε γεωγραφικά σχεδόν σε όλη την Ελλάδα, όπου οι αστυνομικοί εξιχνίασαν συνολικά 182 περιπτώσεις απατών και πλαστογραφιών, κατά τις οποίες οι δράστες αποκόμισαν παράνομο περιουσιακό όφελος, που ξεπερνά τις 800.000 ευρώ.

Πιο συγκεκριμένα, τα μέλη της οργάνωσης αναρτούσαν προς πώληση μέσω διαδικτυακών ιστοσελίδων, αγγελίες αυτοκινήτων, μοτοσικλετών, γεωργικών μηχανημάτων και τροχόσπιτων.

Στη συνέχεια οι ενδιαφερόμενοι - παθόντες, επικοινωνούσαν με μέλος της οργάνωσης, ο οποίος έπειθε τους αγοραστές να καταθέτουν χρήματα σε τραπεζικούς λογαριασμούς τρίτων προσώπων που κατείχαν τις τραπεζικές κάρτες και στη συνέχεια τα αποσπούσαν μέσω της εφαρμογής λεπτά στο λεπτό, χωρίς ωστόσο να τους παραδίδουν τα οχήματα.

PreviousNext