Εξαγοράσιμες ποινές για τους υπεύθυνους της φονικής πλημμύρας στη Μάνδρα

Πέμ, 23/06/2022 - 14:43

Εξαγοράσιμες ποινές φυλάκισης επέβαλε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών σε οκτώ καταδικασθέντες οι οποίοι την περασμένη εβδομάδα κρίθηκαν ένοχοι για τη φονική πλημμύρα στη Μάνδρα τον Νοέμβριο του 2017, όπου αυτοκινητιστές και οδηγοί έχασαν τη ζωή τους μέσα στα λασπόνερα, ενώ δεκάδες φορτηγά καταστράφηκαν.

Για να θυμηθούμε τον εφιάλτη εκείνης της νύχτας παραθέτουμε ένα μικρό απόσπασμα από το πολυσέλιδο επιτόπιο ρεπορτάζ του Τ.Τ.

«Το τίμημα της καταστροφής ήταν βαρύ για τον χώρο της μεταφοράς με νεκρούς επαγγελματίες οδηγούς τη στιγμή που πήγαιναν για το μεροκάματο. Ανάμεσα στα θύματα ήταν και ένα αγαπητό παιδί στο χώρο μας, ο Γιάννης Ρούμελης, οδηγός κονεξάδικου φορτηγού ο οποίος κατευθυνόταν προς τη Θήβα. Η μοίρα όμως είχε άλλα σχέδια γι’ αυτόν και στις πρώτες ανηφόρες ο χείμαρρος έπεσε με ορμή επάνω στο φορτηγό του με αποτέλεσμα να το παρασύρει και να το πετάξει εκτός δρόμου. Ο τελευταίος άνθρωπος με τον οποίο επικοινώνησε ήταν ο ιδιοκτήτης της νταλίκας τον οποίο ενημέρωσε για την κρισιμότητα της κατάστασης. Έκτοτε και για τρεις ημέρες ήταν αγνοούμενος, μέχρι το Σάββατο 18 Νοεμβρίου, οπότε και βρέθηκε η σορός του αρκετά χιλιόμετρα πιο μακριά από το σημείο».

Για τους υπαίτιους της παραπάνω καταστροφής, το δικαστήριο επέβαλε στους κατηγορούμενους,  συνολικές ποινές που ξεπερνούν τα έξι χρόνια, εξαγοράσιμες προς 7 ευρώ ημερησίως.

Συγκεκριμένα το δικαστήριο επέβαλε συνολική ποινή 5 ετών και 19 μηνών σε 3 κατηγορούμενους, μεταξύ των οποίων και ένας αντιπεριφερειάρχης.

Επίσης ποινή 5 ετών και 14 μηνών σε άλλους τέσσερις κατηγορούμενους ανάμεσα στους οποίους ο έτερος αντιπεριφερειάρχης που κρίθηκε ένοχος και ποινή 4 ετών και 22 μηνών στην πρώην Δήμαρχο Μάνδρας.

Σε όλους τους καταδικασθέντες δόθηκε ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεση.

Νωρίτερα το δικαστήριο υιοθετώντας την πρόταση της Εισαγγελέα αναγνώρισε σε όλους τους κατηγορούμενους μόνο το ελαφρυντικό του σύννομου βίου ενώ απέρριψε όλα τα υπόλοιπα που αιτήθηκαν.