Τροχοί & TIR

Το Ford Tourneo Connect με νέο Plug-In Hybrid σύστημα μετάδοσης κίνησης

Η έναρξη των παραγγελιών ξεκινά το καλοκαίρι του 2024
Τρίτη 19/03/2024 - 16:10
Κοινοποίηση στα Social Media
φωτό: Ford
φωτό: Ford

Η Ford καθιστά τώρα το δημοφιλές 7-θέσιο όχημα πολλαπλών δραστηριοτήτων Tourneo Connect ακόμα πιο ελκυστικό εισάγοντας ένα προηγμένο, plug-in υβριδικό σύστημα μετάδοσης κίνησης για πρώτη φορά στην κατηγορία.

Το Tourneo Connect Plug-In Hybrid (PHEV) μπορεί τώρα να διανύσει έως και 110 km αμιγώς με ηλεκτρική ενέργεια και μηδενικές εκπομπές ρύπων, γεγονός εξαιρετικό, ειδικά στις όλο και περισσότερες ζώνες χαμηλών εκπομπών σε πολλές πόλεις της Ευρώπης.

Το νέο αυτό μοντέλο ολοκληρώνει επίσης τον εξηλεκτρισμό της νέας οικογένειας επιβατικών οχημάτων Tourneo επόμενης γενιάς της Ford στην Ευρώπη, η οποία θα περιλαμβάνει επιπρόσθετα το συμπαγές 5-θέσιο E-Tourneo Courier, το 8-θέσιο E Tourneo Custom, καθώς και το 9-θέσιο Tourneo Custom Plug-In Hybrid. 

«Το Ford Tourneo Connect φημίζεται για τις ικανότητες και την ευελιξία του και η νέα έκδοση PHEV ενισχύει και τις δύο αυτές πτυχές του. Είτε χρησιμοποιείται σε διαδρομές προς και από το σχολείο και σε ταξίδια γεμάτα δράση είτε ακόμη και ως όχημα εργασίας, η μεγάλη ηλεκτρική αυτονομία του νέου Tourneo Connect PHEV σημαίνει ότι μπορεί να εξηλεκτρίσει πολλές από τις μετακινήσεις των πολυάσχολων πελατών μας», δήλωσε ο Rich Hughes, Tourneo brand manager, Ford Europe.

Η έναρξη των παραγγελιών για το νέο Tourneo Connect PHEV ανοίγουν το καλοκαίρι του 2024, ενώ οι πρώτες παραδόσεις αναμένονται κατά το τελευταίο τρίμηνο του έτους.

φωτό: Ford
φωτό: Ford

Προηγμένη τεχνολογία PHEV 

Το καινοτόμο νέο σύστημα μετάδοσης κίνησης του Tourneo Connect PHEV αποδίδει συνδυαστικά 150 PS και ροπή 350 Nm ενσωματώνοντας έναν βενζινοκινητήρα 1.5L EcoBoost, μια μπαταρία υψηλής τάσης, έναν ηλεκτροκινητήρα και ένα αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη 6 σχέσεων. Για ταξίδια μεγάλων αποστάσεων η μπαταρία ιόντων λιθίου έχει τη δυνατότητα ταχείας φόρτισης σε δημόσιους φορτιστές συνεχούς ρεύματος (DC) με ισχύ έως και 50 kW, ενώ η επαναφόρτισή της με εναλλασσόμενο ρεύμα (AC) στο σπίτι είναι εφικτή με ισχύ έως και 11 kW. 

Τα διαφορετικά προγράμματα οδήγησης του Tourneo Connect PHEV βοηθούν τους οδηγούς να βελτιστοποιούν τον τρόπο χρήσης της ισχύος της μπαταρίας: 

EV Now: για οδήγηση με χρήση μόνο του ηλεκτροκινητήρα

• EV Auto: για ισορροπημένη χρήση του ηλεκτροκινητήρα και του βενζινοκινητήρα ανάλογα με τις συνθήκες οδήγησης

• EV Later: για οδήγηση μόνο με τον βενζινοκινητήρα, ώστε να εξοικονομείται όλη η ενέργεια της μπαταρίας για μετέπειτα χρήση

• EV Reserve: για εξοικονόμηση ενός επιπέδου ενέργειας της μπαταρίας που καθορίζεται από τον οδηγό για μετέπειτα χρήση 

Οι πελάτες μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα στο 5-θέσιο Tourneo Connect PHEV και το 7-θέσιο Grand Tourneo Connect PHEV, το οποίο διαθέτει μεγαλύτερο μήκος αμαξώματος και στάνταρ μια τρίτη σειρά καθισμάτων με δύο θέσεις. Η ευρύχωρη και ευέλικτη καμπίνα του μοντέλου παραμένει ανεπηρέαστη από το νέο plug-in υβριδικό σύστημα μετάδοσης κίνησης. Με την αφαίρεση των δύο πίσω σειρών καθισμάτων, οι πελάτες έχουν στη διάθεσή τους έναν χώρο φόρτωσης έως και 3,1 m3 στο Grand Tourneo Connect PHEV και έως 2,6 m3 στο Tourneo Connect PHEV. 

φωτο: Ford
φωτο: Ford

Η έξυπνη τεχνολογία του Tourneo Connect PHEV εκτείνεται πέρα από το νέο σύστημα μετάδοσης κίνησης. Η ευρύχωρη καμπίνα διαθέτει ένα ψηφιακό cockpit με δύο οθόνες 10 ιντσών και συνδεσιμότητα μέσω του συστήματος ενημέρωσης και ψυχαγωγίας SYNC, το οποίο είναι συμβατό με ασύρματο Android Auto και Apple Carplay. Το νέο ηλεκτροκίνητο μοντέλο διαθέτει τα ίδια προηγμένα συστήματα υποβοήθησης οδηγού με τα βενζινοκίνητα και πετρελαιοκίνητα Tourneo Connect, τα οποία έχουν ήδη αποσπάσει τη μέγιστη βαθμολογία πέντε αστέρων από τον ανεξάρτητο οργανισμό ασφαλείας Euro NCAP. Η σουίτα τεχνολογιών περιλαμβάνει Pro Trailer Backup Assist, Intelligent Adaptive Cruise Control με Stop & Go, Lane-Keeping System και Exit Warning.

PreviousNext