Τροχοί & TIR

Ford Wildtracker για τους φίλους της περιπέτειας

Με πρωτοβουλία της εταιρείας Βροχίδης – Χατζής Α.Ε. παρουσιάστηκε το εικονιζόμενο Ranger Wildtracker με ανακατασκευή και εξοπλισμούς για τους λάτρεις της φύσης και της περιπέτειας. Όπως μας ενημερών
Δευτέρα 11/04/2022 - 11:11
Κοινοποίηση στα Social Media

Με πρωτοβουλία της εταιρείας Βροχίδης – Χατζής Α.Ε. παρουσιάστηκε το εικονιζόμενο Ranger Wildtracker με ανακατασκευή και εξοπλισμούς για τους λάτρεις της φύσης και της περιπέτειας.

Όπως μας ενημερώνει, η εταιρεία συνεργάστηκε με τρεις ακόμη επιχειρήσεις, την Κοσκερίδης αμαξώματα, για το κουβούκλιο, την Primo του Ηλία Μωυσίδη για ταπετσαρίες έσω – έξω και τη Woodlidea του Νίκου Λύσσα για τα έπιπλα, ενώ η Βροχίδης – Χατζής ανέλαβε τον σχεδιασμό, την οργάνωση και την εκτέλεση. Να σημειωθεί ότι η Ford Motor Hellas δεν συμμετέχει με οποιοδήποτε τρόπο στη συγκεκριμένη ενέργεια.

Ας δούμε πώς η Βροχίδης – Χατζής έφτασε σε αυτό το εντυπωσιακό αποτέλεσμα:

«Κρατώντας ως βάση το εξαιρετικό Ford Ranger Wildtrak 3.2, προχωρήσαμε σε 1ο στάδιο στον εμπλουτισμό και βελτίωση του μηχανολογικού εξοπλισμού, ώστε να ανταποκρίνεται στις επιθυμίες των "ανιχνευτών" των ειδικών 4×4 διαδρομών.

Οι τομείς που επεμβήκαμε είναι η μηχανή, τα καθίσματα, ο εξωτερικός φωτισμός, το εμπρόσθιο διαφορικό, οι αναρτήσεις, οι προφυλακτήρες, οι ζάντες και τα ελαστικά και η αυτονομία του, αλλάζοντας τη δεξαμενή καυσίμου.

Προστέθηκε εξοπλισμός off road για πρόσθετη ασφάλεια και δυνατότητα ανάκτησης των δυνατοτήτων του αυτοκινήτου. Εργάτες εμπρός και πίσω.

Σε 2ο στάδιο μελετήσαμε ένα σχέδιο αντικατάστασης της καρότσας με κλειστό κουβούκλιο δυνατοτήτων υποστήριξης διαβίωσης στη φύση.

Σε 3ο στάδιο εξετάσαμε με τους συνεργάτες μας αν αυτή η μελέτη μπορούσε να κατασκευαστεί με συγκεκριμένα επιλεγμένα υλικά, χωρίς άλλη εξωτερική βοήθεια.

Το κουβούκλιο θα έπρεπε να υποστηρίζει δεξαμενή νερού με σύστημα επαναπλήρωσης, φίλτρα καθαρισμού νερού, κουζίνα, ψυγείο, χημική τουαλέτα, ντουζιέρα, χώρο εσωτερικό και εξωτερικό ξεκούρασης, χώρο ύπνου, ηλεκτρολογική εγκατάσταση από ανανεώσιμες πηγές, ώστε η λειτουργία του κουβουκλίου να μην επιβαρύνει καθόλου το περιβάλλον.

Όλα αυτά για 2 άτομα τουλάχιστον, πλέον παροχής υποστήριξης σε άλλα 4 -5 άτομα.

Σε 4ο στάδιο προχωρήσαμε στην κατασκευή του επί του αυτοκινήτου, ολοκληρώνοντάς το έπειτα από αρκετές αλλαγές και δοκιμές, εφαρμόζοντας ο καθένας μας νου, τέχνη και πολλή αγάπη για τη φύση .

Το αποτέλεσμα είναι ένα σύγχρονο, ασφαλές και κυρίως "καθαρό" ως προς τη διαμονή στη φύση όχημα ελευθέρου χρόνου».

PreviousNext