Τροχοί & TIR

Γεμάτα τα ΚΤΕΛ, άδεια τα λεωφορεία της Hellenic Train

Πριν λίγες μέρες, μετά το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών, η Hellenic Train μίσθωσε λεωφορεία για να καλύψουν τα δρομολόγια των τρένων σε όλο το δίκτυο. Τα δρομολόγια εκτελούνται καθημερινά τόσο στις π
από Παύλος Μαυρομύτης | Τρίτη 21/03/2023 - 16:29
Κοινοποίηση στα Social Media

Πριν λίγες μέρες, μετά το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών, η Hellenic Train μίσθωσε λεωφορεία για να καλύψουν τα δρομολόγια των τρένων σε όλο το δίκτυο. Τα δρομολόγια εκτελούνται καθημερινά τόσο στις προαστιακές γραμμές όσο και στον υπόλοιπο άξονα. 

Αυτό που προκαλεί όμως μεγάλη εντύπωση είναι η άρνηση των επιβατών να τα χρησιμοποιήσουν. Τα λεωφορεία του ΚΤΕΛ ξεκινούν με πληρότητα που αγγίζει το 100% ενώ αυτά του σιδηροδρόμου ταξιδεύουν σχεδόν άδεια. Για παράδειγμα σήμερα στις 21 Μαρτίου αν κάποιος επιβάτης θέλει να ταξιδέψει από την Αθήνα μέχρι τη Λάρισα με το ΚΤΕΛ στις 18:00 θα βρει μόνο μία διαθέσιμη θέση, η οποία εντός ολίγων λεπτών πρόκειται να καλυφθεί. Αντίθετα το λεωφορείο του σιδηροδρόμου που θα ξεκινήσει στις 17:22 από την Αθήνα για τη Λάρισα είναι άδειο, χωρίς να έχει εκδοθεί ούτε ένα εισιτήριο. 

Αυτό που γίνεται άμεσα αντιληπτό είναι ότι ο κόσμος έχει γυρίσει την πλάτη στον σιδηρόδρομο και πρέπει να γίνει μεγάλη δουλειά από τους υπεύθυνους της εταιρείας για να επανέλθει το επιβατικό κοινό, όταν ξεκινήσουν και πάλι τα ταξίδια με το τρένο. Μέχρι τότε όμως οι περισσότεροι επιβάτες που θα έχουν ταξιδέψει με λεωφορεία των ΚΤΕΛ και θα έχουν δει τα πραγματικά οφέλη που προσφέρουν, όπως η ασφάλεια, η άνεση των σύγχρονων οχημάτων καθώς και η συνέπεια στην τήρηση των προβλεπόμενων χρόνων, τότε, δύσκολα θα ξανά επιβιβαστούν στα τρένα. 

PreviousNext