Τροχοί & TIR

Γερμανία: Επεκτείνει τους ελέγχους σε όλες τις συνοριακές διελεύσεις

Πόσο θα διαρκέσει αυτό το μέτρο.
Πέμπτη 12/09/2024 - 12:04
Κοινοποίηση στα Social Media

Επεκτείνονται από την ερχόμενη Δευτέρα οι έλεγχοι των γερμανικών αρχών σε όλες τις οδικές διελεύσεις προς τη χώρα, περιλαμβανομένων και των συνοριακών οδικών συνόρων με τη Δανία, την Ολλανδία, τη Γαλλία και την Πολωνία που ανήκουν στη Ζώνη Σένγκεν.

Σύμφωνα με τη Γερμανίδα υπουργό Εσωτερικών Nancy Faeser, οι έλεγχοι θα αφορούν σε όλα τα οχήματα από οποιοδήποτε οδικό σημείο εισέρχονται και συμπλήρωσε, λέγοντας πως το μέτρο αυτό θα διαρκέσει για έξι μήνες.

«Κάνουμε ο, τιδήποτε θα μπορούσε να προστατεύσει τον κόσμο εντός της χώρας μας. Σκοπός μας είναι να αντιμετωπίσουμε την παράνομη μετανάστευση και να αυξήσουμε τα μέτρα ασφαλείας απέναντι στις ισλαμιστικές τρομοκρατικές ομάδες και στο οργανωμένο διασυνοριακό έγκλημα», ανέφερε η Nancy Faeser δικαιολογώντας τα μέτρα που ανήγγειλε.

Για τα φορτηγά που κατά χιλιάδες εισέρχονται καθημερινά στη Γερμανία, οι καθυστερήσεις στα σύνορα θα είναι αναπόφευκτες και οι πληροφορίες των γερμανικών μέσων ενημέρωσης κάνουν λόγο για μεγάλες ουρές φορτηγών και λεωφορείων που θα σχηματίζονται στα σύνορα από την ερχόμενη Δευτέρα.

PreviousNext