Τροχοί & TIR

Χαρδαλιάς: «Είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε την ευθύνη του κυκλοφοριακού εφόσον μας ζητηθεί»

Η λύση ενός τόσο σημαντικού προβλήματος, όπως το κυκλοφοριακό, απαιτεί μητροπολιτική διαχείριση με «ολιστικές, πολυδιάστατες λύσεις, συνέργειες με το κράτος, τους δήμους».
Τετάρτη 08/05/2024 - 15:22
Κοινοποίηση στα Social Media
φωτό: Περιφέρεια Αττικής
φωτό: Περιφέρεια Αττικής

Για νέα μοντέλα διαχείρισης του κυκλοφοριακού μέσω Τεχνητής Νοημοσύνης έκανε λόγο ο Περιφερειάρχης Αττικής, Νίκος Χαρδαλιάς, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», δηλώνοντας ότι «είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε την ευθύνη του κυκλοφοριακού εφόσον μας ζητηθεί».

Ο κ. Χαρδαλιάς επεσήμανε ότι η λύση ενός τόσο σημαντικού προβλήματος, όπως το κυκλοφοριακό, απαιτεί μητροπολιτική διαχείριση με «ολιστικές, πολυδιάστατες λύσεις, συνέργειες με το κράτος, τους δήμους». Όπως είπε χαρακτηριστικά, «πιστεύω στη μητροπολιτικότητα. Σε μια προσέγγιση «άμεσης δράσης», κεντρικά συντονισμένη. Δεν μπορεί κάθε Δήμος να εκπονεί δική του μελέτη υπερτοπικού χαρακτήρα, η οποία ουσιαστικά καταλήγει στη μετακύλιση του κυκλοφοριακού φόρτου στους όμορους Δήμους». Εξέφρασε μάλιστα τη βεβαιότητά του, ότι η Περιφέρεια Αττικής είναι σε θέση να αναλάβει σε κεντρικό επίπεδο τον σχεδιασμό όλων των απαραίτητων δράσεων και τον συντονισμό όλων των εμπλεκομένων για τη βιώσιμη επίλυση του προβλήματος: «Σας διαβεβαιώνω, ότι εφόσον το κράτος μας αναθέσει αυτή την ευθύνη, η Περιφέρεια είναι πανέτοιμη να την αναλάβει, πάντοτε σε σύμπραξη και με τους παρόχους συγκοινωνιακού έργου».

Σχετικά με τον σχεδιασμό της Περιφέρειας για την καλύτερη ρύθμιση της κυκλοφορίας στις ώρες αιχμής, ο Περιφερειάρχης Αττικής ανέφερε ότι έχει εκπονηθεί σχέδιο παρεμβάσεων για τον έξυπνο συντονισμό για τα φανάρια, μέσω Τεχνητής Νοημοσύνης, ώστε να προσαρμόζονται σε πραγματικό χρόνο ανάλογα με τον κυκλοφοριακό φόρτο, χαρακτηρίζοντας τη βιώσιμη κινητικότητα «συλλογικά στην Περιφέρεια, αλλά και για εμένα προσωπικά, ως ένα από τα μεγαλύτερα στοιχήματα».

PreviousNext