Τροχοί & TIR

Χειμερινά λάστιχα στη Γαλλία

Σε ισχύ θα τεθεί στη Γαλλία από την 1η Νοεμβρίου 2021 διάταξη που προβλέπει την κυκλοφορία βαν και φορτηγών με χειμερινά ελαστικά ή αλυσίδες σε συγκεκριμένες ορεινές περιοχές, όπως στις Άλπεις, στα
Τετάρτη 08/09/2021 - 16:08
Κοινοποίηση στα Social Media

Σε ισχύ θα τεθεί στη Γαλλία από την 1η Νοεμβρίου 2021 διάταξη που προβλέπει την κυκλοφορία βαν και φορτηγών με χειμερινά ελαστικά ή αλυσίδες σε συγκεκριμένες ορεινές περιοχές, όπως στις Άλπεις, στα Πυρηναία, στην Κορσική και στις περιοχές Central Massif και Jura Massif (οροσειρά βόρεια των Άλπεων που εκτείνεται προς Ελβετία και Γερμανία).

Οι Αρχές των παραπάνω Περιφερειών πρόκειται τις επόμενες ημέρες να ανακοινώσουν τις απαιτήσεις σχετικά με τα ελαστικά. Πληροφορίες του ΤΡΟΧΟΙ & ΤΙR, πάντως, αναφέρουν ότι τα ελαφρά επαγγελματικά και τα μονά φορτηγά (χωρίς επικαθήμενο ή συρόμενο) θα πρέπει να φοράνε τέσσερα χειμερινά λάστιχα με τη σήμανση M+S/ MS /M&S ή διαφορετικά να έχουν τοποθετημένες αλυσίδες στους κινητήριους τροχούς.

Τράκτορες με επικαθήμενο ή φορτηγά με συρόμενο πέρα από τα χειμερινά ελαστικά θα πρέπει να φέρουν και αλυσίδες για δύο τουλάχιστον κινητήριους τροχούς.

Η απαίτηση για τις αλυσίδες προκύπτει από το γεγονός ότι η ένδειξη M+S (Mud + Snow, δηλαδή λάσπη και χιόνι) μπορεί να συνυπάρχει σε χειμερινά και καλοκαιρινά λάστιχα και δεν σημαίνει «μόνο χειμερινό».

Η παραπάνω υποχρέωση ισχύει μέχρι τις 31 Μαρτίου του 2021.

Με την ευκαιρία να υπενθυμίσουμε στους διεθνομεταφορείς ότι ανάλογες απαιτήσεις σε χειμερινά ελαστικά πρόκειται να τεθούν και σε άλλες χώρες που σημαίνει ότι θα πρέπει να έχουν ενημερωθεί πριν ξεκινήσουν τα χειμερινά τους δρομολόγια. Σχετικό ρεπορτάζ και στο περιοδικό TΡΟΧΟΙ & ΤΙR Οκτωβρίου.

PreviousNext