Τροχοί & TIR

Χωρίς Covid-19 tests η είσοδος στη Βουλγαρία και χωρίς απαγορεύσεις στην κυκλοφορία

Με νεότερη απόφαση του υπ. Υγείας της Βουλγαρίας, μέχρι 31 Ιουλίου 2021 ισχύουν οι εξαιρέσεις για τους οδηγούς φορτηγών. Συγκεκριμένα, δεν απαιτείται να παρουσιάσουν βεβαίωση αρνητικού τεστ και δεν
Τρίτη 01/06/2021 - 16:26
Κοινοποίηση στα Social Media

Με νεότερη απόφαση του υπ. Υγείας της Βουλγαρίας, μέχρι 31 Ιουλίου 2021 ισχύουν οι εξαιρέσεις για τους οδηγούς φορτηγών.

Συγκεκριμένα, δεν απαιτείται να παρουσιάσουν βεβαίωση αρνητικού τεστ και δεν απαιτείται, επίσης, πιστοποιητικό εμβολιασμού.

Στις ίδιες εξαιρέσεις εμπίπτουν οι οδηγοί λεωφορείων και τώρα προστέθηκαν και οι συνοδηγοί -δεν απαιτείται βεβαίωση αρνητικού τεστ ούτε πιστοποιητικό εμβολιασμού.

Παραμένει, ωστόσο, υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε κάθε κλειστό χώρο και στο εσωτερικό των καταστημάτων και εστιατορίων, εκτός της περίπτωσης γεύματος ή λήψης αναψυκτικών.

Χωρίς απαγορεύσεις η κυκλοφορία

Σημαντικό για τους Έλληνες διεθνομεταφορείς είναι, επίσης, το γεγονός ότι μέχρι στιγμής δεν ισχύει καμιά απαγόρευση για την κυκλοφορία των φορτηγών κατά τα Σαββατοκύριακα και στις επίσημες αργίες.

Έτσι, τα φορτηγά κυκλοφορούν ελεύθερα σε όλη την Βουλγαρία, πλην φυσικά των τοπικών περιορισμών σε δρόμους λόγω έργων ή συντήρησης του οδοστρώματος. Οι Αρχές της Βουλγαρίας προειδοποιούν ότι η είσοδος οχήματος σε δρόμο με απαγορευτικό σήμα επιφέρει πρόστιμο 300 λέβα και αφαίρεση του διπλώματος για έναν μήνα.

PreviousNext