Τροχοί & TIR

Χωρίς λεωφορεία και σήμερα η Θεσσαλονίκη

Για αθέτηση συμφωνίας κάνουν λόγο οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ και προχωρούν σήμερα σε νέα στάση εργασίας για έξι ώρες, από τις 10:00 έως τις 16:00. Στην ανακοίνωση του Συνδικάτου των εργαζομένων στον ΟΑ
Παρασκευή 15/07/2022 - 10:56
Κοινοποίηση στα Social Media

Για αθέτηση συμφωνίας κάνουν λόγο οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ και προχωρούν σήμερα σε νέα στάση εργασίας για έξι ώρες, από τις 10:00 έως τις 16:00.

Στην ανακοίνωση του Συνδικάτου των εργαζομένων στον ΟΑΣΘ αναφέρεται ότι:

«Για άλλη μια φορά αποδείξαμε στην κοινωνία της πόλης μας ότι δεν αποτελεί αυτοσκοπό μας οι κινητοποιήσεις και η ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού.

Με την πρόσκληση και μετάβαση των εκπροσώπων των εργαζομένων στην Αθήνα για συνάντηση με αρμόδιο εκπρόσωπο του Υπουργείου Μεταφορών, αναστείλαμε τις προγραμματισμένες κινητοποιήσεις για τις 11 και 13/07/2022 ευελπιστώντας ότι επιτέλους θα επικρατήσει η λογική και θα διευθετηθούν τα αιτήματά μας που εδώ και μήνες έχουμε συμφωνήσει προφορικά.

Δυστυχώς, για άλλη μια φορά αποδεικνύετε ότι η Διοίκηση του ΟΑΣΘ και τα συναρμόδια Υπουργεία αρέσκονται στη γνώριμη τακτική της κωλυσιεργίας και δημιουργίας προσχημάτων με στόχο το πέρασμα του χρόνου και αθέτησης των όποιων συμφωνιών έχουν γίνει κατά καιρούς.

Είμαστε αναγκασμένοι πλέον να συνεχίσουμε τις κινητοποιήσεις μας, ενεργοποιώντας το μοναδικό όπλο που διαθέτουν οι εργαζόμενοι όταν αντιμετωπίζουν αναλγησία, υποκρισία και εμπαιγμό από τους εργοδότες.

ΟΑΣΘ: Έχει δρομολογηθεί η Συλλογική Σύμβαση Εργασίας

Από την πλευρά της, η διοίκηση του ΟΑΣΘ κάνει λόγο για άδικη ταλαιπωρία του κοινού και σημειώνει ότι με σημερινή του απόφαση το Μονομελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης έκρινε παράνομη και αυτήν την κινητοποίηση και προσθέτει ότι αν και το «ζήτημα για την χορήγηση των επιδομάτων Ανθυγιεινής Εργασίας και Θέσης Ευθύνης ρυθμίστηκε νομοθετικά, και μάλιστα με αναδρομική ισχύ από το 2017, το Συνδικάτο επιμένει να ταλαιπωρεί άδικα το επιβατικό κοινό».

«Επιτέλους, πρέπει να επικρατήσει η λογική και να πάψει η αναίτια ταλαιπωρία και ο εκβιασμός των πολιτών», τονίζει ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΑΣΘ, καθηγητής Γιώργος Σκόδρας.

PreviousNext