Τροχοί & TIR

Η Bosch ρίχνεται στην παραγωγή ημιαγωγών (τσιπάκια)

Η Bosch, παγκόσμιος προμηθευτής προϊόντων τεχνολογίας, προχωρά σε μια ακόμη επένδυση, αυτή τη φορά για την κατασκευή chip. Μόνο το 2022, η εταιρεία σχεδιάζει να επενδύσει περισσότερα από 400 εκατομ
Παρασκευή 05/11/2021 - 16:37
Κοινοποίηση στα Social Media

Η Bosch, παγκόσμιος προμηθευτής προϊόντων τεχνολογίας, προχωρά σε μια ακόμη επένδυση, αυτή τη φορά για την κατασκευή chip.

Μόνο το 2022, η εταιρεία σχεδιάζει να επενδύσει περισσότερα από 400 εκατομμύρια ευρώ για την επέκταση των εργοστασίων της στη Δρέσδη και στο Reutlingen της Γερμανίας και στο Penang της Μαλαισίας. «Η ζήτηση για ημιαγωγούς συνεχίζει να αυξάνεται με ιλιγγιώδη ταχύτητα. Υπό το φως των τρεχουσών εξελίξεων, επεκτείνουμε συστηματικά την παραγωγή ημιαγωγών, ώστε να μπορούμε να παρέχουμε στους πελάτες μας την καλύτερη δυνατή υποστήριξη», δήλωσε ο Δ.Σ. της Bosch, Volkmar Denner.

Ένα μέρος των δαπανών που έχουν προγραμματιστεί για το 2022 θα διατεθεί σε ένα νέο κέντρο δοκιμών ημιαγωγών στο Penang. Θα είναι ένα εργοστάσιο υψηλής αυτοματοποίησης και συνδεσιμότητας, στο οποίο θα πραγματοποιηθούν δοκιμές σε τσιπ ημιαγωγών και αισθητήρων, ξεκινώντας από το 2023.

Η μικροηλεκτρονική αποτελεί τον βασικό παράγοντα για την επιτυχία όλων των επιχειρηματικών τομέων της Bosch. Έχοντας αναγνωρίσει νωρίς τις προοπτικές αυτής της τεχνολογίας, η εταιρεία παράγει εξαρτήματα ημιαγωγών για περισσότερα από 60 χρόνια. Αυτό καθιστά τη Bosch μία από τις λίγες εταιρείες που έχει βαθιά γνώση της μικροηλεκτρονικής καθώς και εξειδίκευση στα ηλεκτρονικά και το λογισμικό.

Η Bosch παράγει εξαρτήματα ημιαγωγών στο Reutlingen από το 1970. Χρησιμοποιούνται τόσο σε ηλεκτρονικά είδη ευρείας κατανάλωσης όσο και στην αυτοκίνηση. Τα σύγχρονα ηλεκτρονικά στα αυτοκίνητα αποτελούν τη βάση για τη μείωση των εκπομπών κυκλοφορίας, την πρόληψη τροχαίων ατυχημάτων και την αύξηση της απόδοσης του συστήματος κίνησης. «Η Bosch μπορεί να αξιοποιήσει την τεχνογνωσία της σε ημιαγωγούς και σε οχήματα για να αναπτύξει ανώτερα ηλεκτρονικά συστήματα. Αυτό ωφελεί τους πελάτες μας αλλά και τους αμέτρητους ανθρώπους που θέλουν να συνεχίσουν να απολαμβάνουν ασφαλή και αποτελεσματική μετακίνηση στο μέλλον», λέει ο Kröger.

PreviousNext