Τροχοί & TIR

Η Daikin στη Μεταφορά

Η γνωστή από τον χώρο των οικιακών και βιομηχανικών κλιματιστικών Daikin με μία εντυπωσιακή κίνηση, παρουσίασε τα προϊόντα με τα οποία φιλοδοξεί να αποκτήσει το μερίδιο αγοράς που της αναλογεί, και
Πέμπτη 06/01/2022 - 10:04
Κοινοποίηση στα Social Media
Daikin
Daikin

Η γνωστή από τον χώρο των οικιακών και βιομηχανικών κλιματιστικών Daikin με μία εντυπωσιακή κίνηση, παρουσίασε τα προϊόντα με τα οποία φιλοδοξεί να αποκτήσει το μερίδιο αγοράς που της αναλογεί, και στον κλάδο της οδικής μεταφοράς εμπορευμάτων, με αιχμή του δόρατος ψυκτικά μηχανήματα για τρέιλερ.

Η γιαπωνέζικη πολυεθνική ξεκινά άμεσα τη δραστηριοποίησή της νέας επιχειρηματικής της μονάδας Daikin Transport Refrigeration στην Ευρώπη, και στην έκθεση Solutrans είδαμε από κοντά τα νέα προϊόντα της εταιρείας, με σημαντικότερο έκθεμα το τροφοδοτούμενο από κινητήρα Exigo 1500 των 15 kW. Πρόκειται για το πρώτο μηχάνημα της Daikin στην κατηγορία, το οποίο σχεδιάστηκε για μειωμένη κατανάλωση, βέλτιστη ροή του αέρα για ακρίβεια στην επίτευξη της επιθυμητής θερμοκρασίας, και μειωμένες απαιτήσεις τακτικής συντήρησης.



Όπως συνηθίζει στα προϊόντα για τα οποία είναι γνωστή μέχρι τώρα η Daikin, έτσι κι εδώ το Exigo E1500 διαθέτει σειρά καινοτομιών, ενώ δηλωμένη πρόθεση της εταιρείας είναι να καθιερωθεί ως ένας κορυφαίος προμηθευτής στην κατηγορία. Υπάρχει κομπρέσορας μεταβλητής ταχύτητας με inverter –για να υπάρχει υψηλή απόδοση και όταν το μηχάνημα λειτουργεί με ηλεκτρική ενέργεια, όσο το όχημα δεν κινείται- ο οποίος σύμφωνα με τα στελέχη της Daikin μειώνει την κατανάλωση κατά 20%, ροή αέρα μεταβλητής ταχύτητας, πραγματική χωρητικότητα 15 kW τόσο στο δρόμο, όσο και με το όχημα σταθμευμένο, χαμηλά επίπεδα θορύβου, προηγμένο σύστημα τηλεματικής, οθόνη υψηλής ευκρίνειας και πολλά ακόμη στοιχεία που διασφαλίζουν κορυφαία απόδοση και αξιοπιστία. 

 



Στις αγορές της Ευρώπης 



Οι μηχανικοί της εταιρείας μας είπαν ότι χρησιμοποιούνται πολλά εξαρτήματα από τα εγνωσμένης αξίας μηχανήματα της Daikin άλλων κατηγοριών, και ότι, το Exigo E1500 σχεδιάστηκε εξαρχής με την προοπτική να παρουσιαστεί κάποτε (πριν από το τέλος της δεκαετίας) και αμιγώς ηλεκτρική εκδοχή. Στη Daikin θεωρούν ότι, η αγορά δεν είναι ακόμη έτοιμη για την ευρεία χρήση 100% ηλεκτρικών μηχανημάτων, αλλά είναι πεπεισμένοι πως σύντομα θα καταστεί εμπορικά βιώσιμη η χρήση τους.

Με αυτό κατά νου, η πλατφόρμα του Exigo E1500 είναι σχεδιασμένη με τρόπο που να μπορεί να λειτουργήσει με μπαταρίες, ηλιακά πάνελ ή ακόμη και κυψέλες καυσίμου.

Το έκθεμα που είδαμε στην Solutrans είναι ακόμη πρωτότυπο –σε τελικό στάδιο εξέλιξης, μόνο κάποιες αλλαγές στο λογισμικό απομένουν- με το εμπορικό λανσάρισμα να τοποθετείται στο πρώτο εξάμηνο της τρέχουσας χρονιάς.

Αυτή τη στιγμή «τρέχουν» οι ενέργειες για την ανάπτυξη του δικτύου, και από τη Daikin μας είπαν ότι, η Ελλάδα είναι από τις αγορές όπου οι πελάτες θα έχουν πλήρη πρόσβαση στα νέα προϊόντα και υπηρεσίες, χωρίς να μπορούν πάντως να μας δώσουν αυτή τη στιγμή περισσότερες πληροφορίες. 



 

PreviousNext