Τροχοί & TIR

Η DHL παίρνει 44 ηλεκτρικά Volvo

Συμφωνία συνεργασίας υπέγραψαν οι Volvo Trucks και Deutsche Post DHL για την προμήθεια 44 ηλεκτρικών φορτηγών Volvo στο πλαίσιο του προγράμματος που ο γερμανικός όμιλος εξελίσσει, με σκοπό τις μεταφ
Πέμπτη 12/05/2022 - 12:49
Κοινοποίηση στα Social Media

Συμφωνία συνεργασίας υπέγραψαν οι Volvo Trucks και Deutsche Post DHL για την προμήθεια 44 ηλεκτρικών φορτηγών Volvo στο πλαίσιο του προγράμματος που ο γερμανικός όμιλος εξελίσσει, με σκοπό τις μεταφορές μηδενικών ρύπων.

Τα 40 φορτηγά θα είναι Volvo FE και FL και θα εκτελούν μεταφορές και παραδόσεις εντός αστικών περιοχών, ενώ 4 φορτηγά θα είναι Volvo FM για περιφερειακές μεταφορές.

Όπως αποκάλυψε ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος του ομίλου DHL, Pablo Ciano, η παραγγελία των 44 φορτηγών έρχεται ως συνέχεια των δοκιμών που ξεκίνησαν σε συνεργασία με τη Volvo στο Λονδίνο και σε άλλες περιοχές του Ηνωμένου Βασιλείου από τον Νοέμβριο του 2020, με τα αποτελέσματα να έχουν κριθεί ικανοποιητικά.

Η συμφωνία περιλαμβάνει, επίσης, παροχή από τη Volvo αναλύσεων τεχνικών θεμάτων και απόδοσης των φορτηγών στη διάρκεια των μεταφορών που πραγματοποιεί με αυτά η DHL με σκοπό να αναδειχτούν οι βέλτιστες μεταφορικές λύσεις προσαρμοσμένες στις ανάγκες της DHL.

Να υπενθυμίσουμε, τέλος, ότι η Volvo Trucks είναι πρώτη με διαφορά μεγάλη στην Ευρώπη στις πωλήσεις ηλεκτρικών φορτηγών κατέχοντας μερίδιο αγοράς 42%.

PreviousNext