Η Ford για καλύτερες επιλογές φόρτισης των ηλεκτρικών

Τετ, 27/04/2022 - 16:11

Η Ford Pro λανσάρει μία ολοκληρωμένη λύση φόρτισης η οποία είναι σχεδιασμένη προκειμένου να βοηθά τους Ευρωπαίους πελάτες να βρίσκουν την καλύτερη στρατηγική φόρτισης για τους στόλους των ηλεκτρικών οχημάτων τους, να εγκαθιστούν την κατάλληλη υποδομή και να βελτιστοποιούν τη διαδικασία φόρτισης των αυτοκινήτων.

Η Ford Pro Charging αποτελεί βασικό στοιχείο της Ford Pro και ενσωματώνεται με άλλες λύσεις Ford Pro, ώστε να παρέχει μία απρόσκοπτη εμπειρία που προσφέρει πλήρη έλεγχο σε διαχειριστές στόλων και απλουστεύει τη διαδικασία φόρτισης για τους οδηγούς μεγιστοποιώντας τόσο την αποτελεσματικότητα όσο και την παραγωγικότητα.

Για την υποστήριξη των εμπορικών στόλων εν όψει της περίπλοκης μετάβασης στα ηλεκτρικά οχήματα, οι σύμβουλοι της Ford Pro Charging θα συνεργαστούν με τους πελάτες για να τους βοηθήσουν να εντοπίσουν τη βέλτιστη λύση φόρτισης για την επιχείρησή τους.

Η εταιρεία προσφέρει μία ολοκληρωμένη end-to-end λύση με εξατομικευμένα χαρακτηριστικά για κάθε αμαξοστάσιο που περιλαμβάνει την εγκατάσταση εξοπλισμού και λογισμικού διαχείρισης που βοηθά στη βελτιστοποίηση της διαδικασίας φόρτισης. Η απλούστερη τιμολόγηση και διαχείριση μέσω του λογισμικού της Ford Pro Charging υποστηρίζει επίσης στόλους των οποίων οι οδηγοί πηγαίνουν στο σπίτι με το όχημα της δουλειάς τους, καθώς και τον εκσυγχρονισμό της δημόσιας φόρτισης.

«Η Ford Pro Charging προσφέρει στους στόλους μία ενιαία, ολοκληρωμένη λύση που καλύπτει ολόκληρη τη διαδικασία φόρτισης, η οποία παρέχεται από έναν συνεργάτη που μπορούν να εμπιστευτούν», δήλωσε η Iza Lozowska, European manager, Ford Pro Charging. «Θα συνεργαστούμε στενά μαζί τους για να καταστήσουμε τις επιχειρήσεις τους αξιόπιστες στο μέλλον, βρίσκοντας την κατάλληλη στρατηγική φόρτισης και κάνοντας τη μετάβαση στα ηλεκτρικά οχήματα όσο το δυνατόν πιο απλή».

Λύσεις φόρτισης για επιχειρήσεις

Οι διαχειριστές στόλων μπορούν να διασφαλίζουν τη φόρτιση και παραγωγικότητα των οχημάτων τους χρησιμοποιώντας το λογισμικό ETelematics της Ford Pro, το οποίο «μεταφράζει» βασικά εργοστασιακά δεδομένα των οχημάτων που αποστέλλονται από το στάνταρ μόντεμ FordPass Connect του ETransit 1 σε πληροφορίες και ειδοποιήσεις. Μεταξύ αυτών είναι η κατάσταση της αυτονομίας μέσα από προσαρμοζόμενα όρια ειδοποίησης χαμηλής υπολειπόμενης αυτονομίας, ειδοποιήσεις εάν ένα όχημα δεν φορτίζεται όταν πρέπει, καθώς και πληροφορίες για την απόδοση της φόρτισης, συμπεριλαμβανομένης της κατανάλωσης kWh, της ταχύτητας φόρτισης και της υπολειπόμενης απόστασης μέχρι την πλήρη αποφόρτιση.

Απλοποιημένη οικιακή φόρτιση

Πολλοί οδηγοί στόλων παίρνουν τα οχήματά τους στο σπίτι με το πέρας της βάρδιάς τους, γι’ αυτό και χρειάζονται μία λύση φόρτισης εκτός του ντεπό της εταιρείας. Θέλοντας να βοηθήσει τους διαχειριστές να συνεχίσουν την υποστήριξη των οδηγών μετά τον εξηλεκτρισμό των στόλων, η Ford Pro Charging προσφέρει μία λύση οικιακής φόρτισης που παρέχει βολική φόρτιση μειώνοντας ταυτόχρονα τη γραφειοκρατία για διαχειριστές και οδηγούς.

Με την εγκατάστασή του στο σπίτι του οδηγού, ένας διακριτικός στην όψη επιτοίχιος φορτιστής Ford Connected Wallbox μπορεί να φορτίζει τα οχήματα της δουλειάς και να στέλνει αυτόματα αναφορές στο κεντρικό σύστημα του διαχειριστή του στόλου. Ένα μοναδικό fob που συνδέεται με το όχημα είναι απαραίτητο για την ενεργοποίηση του φορτιστή, βοηθώντας στην πρόληψη χρήσης από τρίτους και εξασφαλίζοντας ότι οι διαχειριστές στόλων θα λαμβάνουν μόνο σχετικές αναφορές φόρτισης. Το λογισμικό της Ford Pro μπορεί να δημιουργήσει αναφορές χρήσης, με αποτέλεσμα η αποζημίωση των οδηγών για οικιακή φόρτιση να είναι γρήγορη και εύκολη. Οι διαχειριστές στόλων μπορούν επίσης να ελέγχουν από απόσταση εάν ένα όχημα φορτίζεται σωστά στο σπίτι του οδηγού.

Δεν διαθέτουν όλοι οι οδηγοί στόλων ιδιωτικό δρόμο εισόδου στην οικία τους. Ωστόσο, σημεία φόρτισης ενσωματωμένα σε φανοστάτες αλλά και σε άλλα στοιχεία εξοπλισμού του οδικού δικτύου (φώτα, ταμπέλες) γίνονται όλο και πιο συνηθισμένα. Στα σημεία στα οποία οι οδηγοί δύνανται να φορτίζουν κοντά στο σπίτι τους χωρίς καλώδια σε κάποιο πεζόδρομο, μπορούν να χρησιμοποιούν το μοναδικό fob για τη φόρτιση του οχήματος και να χρεώνουν αυτόματα ένα λογαριασμό της εταιρείας.

Δημόσια φόρτιση φιλική για επαγγελματίες χρήστες

Η Ford Pro εκτιμά ότι οι οδηγοί επαγγελματικών οχημάτων σπάνια θα χρησιμοποιούν δημόσια σημεία φόρτισης για την επαναφόρτιση των οχημάτων τους, ενώ εργάζονται. Ωστόσο, για να καλύψει όλες τις περιπτώσεις και να προσφέρει μεγαλύτερη ευελιξία, η εταιρεία παρέχει πρόσβαση στο πιο ολοκληρωμένο δίκτυο δημόσιας φόρτισης της Ευρώπης επιτρέποντας αυτόματες πληρωμές και την έκδοση συγκεντρωτικών τιμολογίων χρησιμοποιώντας μία μοναδική κάρτα φόρτισης για κάθε van.

Με πρόσβαση σε ένα δίκτυο άνω των 300.000 φορτιστών σε όλη την Ευρώπη μέσω του ταχέως αναπτυσσόμενου Blue Oval Charging Network, ο εντοπισμός ενός φορτιστή για την πλήρωση της μπαταρίας είναι ευκολότερος από ποτέ.

Για να βοηθηθούν οι οδηγούν ώστε να εντοπίζουν τους σταθμούς φόρτισης, η πρόσβαση στο Ford Charge Assist μπορεί να γίνεται μέσω της οθόνης αφής του συστήματος συνδεσιμότητας και ψυχαγωγίας SYNC 4 2 της Ford. Το σύστημα μπορεί να βοηθήσει στον εντοπισμό φορτιστών στην πέριξ περιοχή ή κατά μήκος μιας διαδρομής πλοήγησης. Για τη μεγιστοποίηση του χρόνου λειτουργίας, οι οδηγοί μπορούν να βλέπουν τη διαθεσιμότητα, το κόστος και την ταχύτητα φόρτισης πριν την άφιξη καθώς και τον ελάχιστο χρόνο φόρτισης που απαιτείται για να φτάσουν στον προορισμό τους.