Τροχοί & TIR

Η Γέφυρα Ρίου - Αντιρρίου γιορτάζει την 20η επέτειό της υποδεχόμενη την Ολυμπιακή Φλόγα

Αναλυτικά το πρόγραμμα της Τελετής Υποδοχής της Ολυμπιακής Φλόγας και της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας στη Γέφυρα.
Τρίτη 23/04/2024 - 10:29
Κοινοποίηση στα Social Media
φωτό: ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε.
φωτό: ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε.

Την Πέμπτη 25 Απρίλιου η Ολυμπιακή Φλόγα στη διαδρομή της για την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων «Παρίσι 2024» θα διασχίσει τη Γέφυρα Ρίου - Αντιρρίου.

Καθώς το 2024 συμπληρώνονται 20 χρόνια υποδειγματικής λειτουργίας και συντήρησης της Γέφυρας, η ολυμπιακή λαμπαδηδρομία είναι μία ευκαιρία να θυμηθούμε τις συνθήκες που επικρατούσαν στο Στενό πριν την υλοποίησή της, τις τεχνικές δυσκολίες και προκλήσεις που αντιμετωπίστηκαν κατά τον σχεδιασμό και την κατασκευή της, αλλά και τη συγκίνηση όλων των Ελλήνων όταν η ολυμπιακή φλόγα διέσχιζε για πρώτη φορά τη Γέφυρα, εκείνο το αξέχαστο καλοκαίρι του 2004 το οποίο είχε σηματοδοτηθεί από πολλές ελληνικές επιτυχίες.

Εορτάζοντας την 20η επέτειο λειτουργίας, η παραχωρησιούχος εταιρεία, μέλος του δικτύου της VINCI Highways, ανακοινώνει το πρόγραμμα της Τελετής Υποδοχής της Ολυμπιακής Φλόγας και της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας στη Γέφυρα.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε ζωντανά την Τελετή Υποδοχής και την Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία πάνω στη Γέφυρα, στον ιστότοπο της εταιρείας: https://www.gefyra.gr/.

Για όσους επιθυμούν, θα μπορούν να παρακολουθήσουν την Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία από το Δυτικό Πεζοδρόμιο της Γέφυρας (κατεύθυνση Αντίρριο - Ρίο).

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΕΛΕΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΦΛΟΓΑΣ & ΛΑΜΠΑΔΗΔΡΟΜΙΑΣ

14:50
Άφιξη Ολυμπιακής Φλόγας

14:53-14:57
Λαμπαδηδρομία προς τον χώρο της Τελετής για την Υποδοχή της Ολυμπιακής Φλόγας

1η Λαμπαδηδρόμος: Εργαζόμενη της ΓΕΦΥΡΑ

 2ος Λαμπαδηδρόμος: Παναγιώτης Γιαννάκης

14:57-15:20
Τελετή Υποδοχής Ολυμπιακής Φλόγας (Ανατολικό πάρκινγκ, πλησίον του Κτιρίου Λειτουργίας) 

  • Αφή βωμού από τον Παναγιώτη Γιαννάκη
  • Ολυμπιακός Ύμνος – Έπαρση Ολυμπιακής Σημαίας
  • Εθνικός Ύμνος Γαλλίας – Έπαρση Γαλλικής Σημαίας
  • Εθνικός Ύμνος Ελλάδος   – Έπαρση Ελληνικής Σημαίας 
    (Οι εθνικοί ύμνοι θα αποδοθούν από την υψίφωνο Τζίνα Φωτεινοπούλου και την Χορωδία των Σύγχρονων Εκπαιδευτηρίων Κοτρώνης με συνοδεία πιάνου από την Ζιζή Κορκοντζέλου)
  • Χαιρετισμοί εκπροσώπων
  • Αφή Δάδας - Αναχώρηση Ολυμπιακής Φλόγας

15:20-15:47
Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία στην Γέφυρα, με κατεύθυνση την Πάτρα. (Ο 4ος λαμπαδηδρόμος είναι ωφελούμενος από το Σύλλογο ΑΜΕΑ Ναυπακτίας & Δωρίδας, ΑΛΚΥΟΝΗ)

PreviousNext