Τροχοί & TIR

Η Hapag-Lloyd ξεκίνησε την παρακολούθηση κοντέινερ

Συσκευές συνεχούς εξ αποστάσεως παρακολούθησης και σε πραγματικό χρόνο τοποθετεί η Hapag-Lloyd σε όλα τα κοντέινερ μεταφοράς ξηρών φορτίων. Η αρχή έγινε πριν λίγες μέρες με την τοποθέτηση των συσκευ
Πέμπτη 01/09/2022 - 09:23
Κοινοποίηση στα Social Media
Φωτό: Hapag-Lloyd
Φωτό: Hapag-Lloyd

Συσκευές συνεχούς εξ αποστάσεως παρακολούθησης και σε πραγματικό χρόνο τοποθετεί η Hapag-Lloyd σε όλα τα κοντέινερ μεταφοράς ξηρών φορτίων.

Η αρχή έγινε πριν λίγες μέρες με την τοποθέτηση των συσκευών στα κοντέινερ που βρίσκονται στο ντεπό της εταιρείας στο Wilhelmsburg, μια περιοχή κοντά στο Αμβούργο, όπου και η έδρα της Hapag-Lloyd.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, θα ακολουθήσει η τοποθέτηση των «έξυπνων» αυτών συσκευών και στα κοντέινερ που βρίσκονται και θα έρχονται στα 200 μεγάλα ντεπό της εταιρείας στην Ευρώπη, Ασία και Μέση Ανατολή, ώστε μέχρι το τέλος του 2023 να έχει ολοκληρωθεί η εγκατάσταση στο σύνολο των 1.600.000 κοντέινερ που κατέχει και διακινεί η Hapag-Lloyd σε παγκόσμιο επίπεδο.

Με την ολοκλήρωση της εγκατάστασης αυτών των συσκευών τηλεματικής, η Hapag-Lloyd θα ξεκινήσει να προσφέρει την υπηρεσία αυτή στους πελάτες της ανά τον κόσμο.

Έτσι, οι αποστολείς προϊόντων ξηρών φορτίων θα έχουν τη δυνατότητα οι ίδιοι να παρακολουθούν τη συνολική διακίνηση των εμπορευμάτων τους από τη στιγμή που θα παραδοθούν στη Hapag-Lloyd μέχρι να φτάσουν στον τελικό παραλήπτη του κοντέινερ.

Σε όλο αυτό το διάστημα, οι πελάτες θα είναι σε θέση να γνωρίζουν κάθε στιγμή και ώρα που βρίσκεται το κοντέινερ, τη θερμοκρασία μέσα στο εμπορευματοκιβώτιο και -το κυριότερο- θα λαμβάνουν σήμα σε περίπτωση που το κοντέινερ θα δεχτεί κάποιο ξαφνικό βίαιο τίναγμα ή χτύπημα.

Να σημειώσουμε, τέλος, ότι στην επιλογή των συσκευών τηλεματικής βασικό κριτήριο ήταν η χαμηλή κατανάλωση ενέργειας που απαιτείται για τη συνεχή λειτουργία τους για μεγάλα χρονικά διαστήματα.

Πηγή: Hapag-Lloyd

PreviousNext