Τροχοί & TIR

Η Metrans εξαγοράζει το 100% της Adria Rail

Η Metrans είχε ήδη αποκτήσει το 51 τοις εκατό του Ομίλου Adria Rail τον Μάρτιο του 2023.
Τρίτη 20/02/2024 - 13:05
Κοινοποίηση στα Social Media
φωτό: Port of Hamburg
φωτό: Port of Hamburg

Η Metrans, η σιδηροδρομική θυγατρική της Hamburger Hafen und Logistik AG (HHLA), επένδυσε για άλλη μια φορά στην επέκταση του ευρωπαϊκού δικτύου της και εξαγόρασε το 100% του Ομίλου Adria Rail, που δραστηριοποιείται στη Σερβία και την Κροατία. Με αυτή την εξαγορά, η Metrans επεκτείνει περαιτέρω τις δραστηριότητές της στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Η Adria Rail θα δραστηριοποιείται στις αγορές της Σερβίας και της Κροατίας στο πλαίσιο του Ομίλου Metrans. Η εταιρεία προσφέρει τις δικές της υπηρεσίες σιδηροδρομικών μεταφορών από την περιοχή της Αδριατικής προς την Κεντρική και Νοτιοανατολική Ευρώπη, καλύπτοντας το 70% των μεταφορών εμπορευματοκιβωτίων από και προς τη Σερβία από την Κροατία. Η Adria Rail διαχειρίζεται επίσης έναν τερματικό σταθμό εσωτερικής ναυσιπλοΐας στην Indija της Σερβίας, κοντά στο Βελιγράδι. Τώρα, καθημερινά τρένα Metrans εκτελούν δρομολόγια μεταξύ αυτού του τερματικού σταθμού και του κροατικού λιμανιού της Ριέκα. Επιπλέον, η νέα τοποθεσία στην Indija συνδέεται επίσης με τον τερματικό σταθμό του κόμβου Metrans στη Βουδαπέστη.

Η Metrans είχε ήδη αποκτήσει το 51 τοις εκατό του Ομίλου Adria Rail τον Μάρτιο του 2023. 

Peter Kiss, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Metrans: «Με την πλήρη ενσωμάτωση της Adria Rail, έχουμε φτάσει σε άλλο ένα σημαντικό ορόσημο στην επέκταση του ευρωπαϊκού μας δικτύου. Οι νέες συνδέσεις της Adria Rail θα μας επιτρέψουν να προσφέρουμε στους πελάτες μας περαιτέρω σημαντικές και φιλικές προς το κλίμα συνδέσεις εφοδιαστικής στις δυναμικά αναπτυσσόμενες χώρες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης».

Το ευρωπαϊκό δίκτυο συνδέσεων της Metrans εκτείνεται μεταξύ της Βόρειας Θάλασσας, της Βαλτικής, της Αδριατικής και της Μαύρης Θάλασσας και επεκτείνεται συνεχώς. Ως αποτέλεσμα, η Metrans προσφέρει στους πελάτες της περισσότερες από 650 τακτικές σιδηροδρομικές συνδέσεις την εβδομάδα. 

PreviousNext