Τροχοί & TIR

Η ουγγρική Waberer επενδύει στον εμπορευματικό σιδηρόδρομο

Ο μεγαλύτερος μεταφορέας της Ουγγαρίας, η Waberer, υπέγραψε προκαταρκτική συμφωνία για την εξαγορά του 51% της εταιρείας εμπορικών σιδηροδρόμων Petrolsped Kft. Ο όμιλος Petrolsped Group είναι κρατικ
Παρασκευή 28/07/2023 - 13:40
Κοινοποίηση στα Social Media
Φωτό: WABERER
Φωτό: WABERER

Ο μεγαλύτερος μεταφορέας της Ουγγαρίας, η Waberer, υπέγραψε προκαταρκτική συμφωνία για την εξαγορά του 51% της εταιρείας εμπορικών σιδηροδρόμων Petrolsped Kft.

Ο όμιλος Petrolsped Group είναι κρατικός και δραστηριοποιείται κυρίως σε σιδηροδρομικές μεταφορές εμπορευμάτων στην Ουγγαρία και στη Ρουμανία έχοντας στην ιδιοκτησία του αρκετές λοκομοτίβες με τις οποίες συνδέει μεταξύ τους αρκετά εμπορευματικά κέντρα των δύο χωρών.

Ο τζίρος της Petrolsped το 2022 ανήλθε στα 55,5 εκ. ευρώ με κυριότερα μεταφερόμενα προϊόντα να αφορούν τους τομείς της γεωργίας, των κατασκευών και των αδρανών υλικών.

Σκοπός της Waberer είναι να αναπτύξει δυναμικά τις συνδυασμένες μεταφορές (τρένο-φορτηγό και αντίθετα) παρέχοντας στους πελάτες εναλλακτικές λύσεις χαμηλότερου κόστους με παράλληλη διεύρυνση των υπηρεσιών Logistics.

PreviousNext