Τροχοί & TIR

Αναμένονται οι οριστικές αποφάσεις για τον ΟΑΣΘ

Αποφάσεις για το μέλλον του ΟΑΣΘ μέχρι τέλος του χρόνου προανήγγειλε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας, ο οποίος προΐσταται ευρείας σύσκεψης στη Θεσσαλονίκη, με τη συμμετοχή εκπρ
Παρασκευή 28/07/2023 - 13:27
Κοινοποίηση στα Social Media

Αποφάσεις για το μέλλον του ΟΑΣΘ μέχρι τέλος του χρόνου προανήγγειλε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας, ο οποίος προΐσταται ευρείας σύσκεψης στη Θεσσαλονίκη, με τη συμμετοχή εκπροσώπων της αυτοδιοίκησης και όλων των φορέων συγκοινωνιακού έργου, της αστυνομίας και της τροχαίας, στα γραφεία της Ελληνικό Μετρό.

Ο υπουργός ανέφερε ότι τα πρώτα ηλεκτρικά λεωφορεία, που θα είναι περισσότερα από 100, θα έρθουν στη Θεσσαλονίκη στις αρχές του 2024, ενώ αναγνώρισε ότι υπάρχουν προβλήματα στον ΟΑΣΘ. «Μιλάμε για έναν οργανισμό που είναι σε ειδική εκκαθάριση από το 2017, άρα απαιτούνται αποφάσεις κι αυτές θα ληφθούν εκτιμώ μέχρι τέλος του έτους», είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Σταϊκούρας, συνοδευόμενος από τους υφυπουργούς Νίκο Ταχιάο και Χριστίνα Αλεξοπούλου, τον γενικό γραμματέα Γιάννη Ξιφαρά και τον υφυπουργό Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης), Στάθη Κωνσταντινίδη, έφτασε στο αμαξοστάσιο με το μετρό Θεσσαλονίκης, το οποίο πήρε από το Σιντριβάνι, κάνοντας μία στάση στον σταθμό Παπάφη, όπου είχε την ευκαιρία να δει τα ακυρωτικά μηχανήματα. Στη συνέχεια ο υπουργός ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις του αμαξοστασίου, μεταξύ των οποίων και στο κέντρο ελέγχου λειτουργίας του μετρό. Ο υπουργός χαρακτήρισε εμβληματικό έργο το μετρό Θεσσαλονίκης σημειώνοντας ότι η λειτουργία του θα ξεκινήσει το 2024, με 13 σταθμούς, 18 τρένα και «την πρόθεση, τη βούληση, τη διάθεση και τη βεβαιότητα ότι τα έργα θα συνεχίσουν και θα τα βλέπει ο πολίτης και το επόμενο χρονικό διάστημα», τόνισε.

Στη σύσκεψη επρόκειτο να συζητηθεί το θέμα της κατασκευής του flyover κατά τον βέλτιστο εφικτό τρόπο.

Πηγή: voria.gr

PreviousNext