Η παράκαμψη Χαλκίδας – Ψαχνών 

Κυρ, 20/03/2022 - 12:07
καραγιάννης βουλή

Μέσα στο 2022 θα ξεκινήσουν τα πρώτα εργοτάξια για την παράκαμψη Χαλκίδας και Ψαχνών, ενώ έως το τέλος του 2023 θα έχουμε τις μελέτες προς δημοπράτηση για τον Βόρειο Οδικό Άξονα Ευβοίας. Τα παραπάνω ανέφερε ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιος για τις υποδομές, κ. Γιώργος Καραγιάννης, απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή.

Για το έργο της παράκαμψης της Χαλκίδας και των Ψαχνών, προϋπολογισμού 210 εκατ. Ευρώ είπε ότι «έχει δημοπρατηθεί ήδη η διαγωνιστική διαδικασία έχει προχωρήσει και σύντομα θα έχουμε την ανακήρυξη του προσωρινού αναδόχου».

Σε ό, τι αφορά την χάραξη σημείωσε ότι «το έργο που δημοπρατήσαμε, πατάει επάνω στον άξονα της παλιάς μελέτης, με τους ανισόπεδους κόμβους που προβλέπονταν και με τα τεχνικά όπως είχαν μελετηθεί» και πρόσθεσε ότι «παρακάμπτει καθαρά τόσο την πόλη της Χαλκίδας όσο και τα Ψαχνά».

Ο Βόρειος Οδικός Άξονας Εύβοιας

Σύμφωνα με τον κ. Καραγιάννη η παρέμβαση του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών με τον Κώστα Καραμανλή, στην περιοχή είναι συνολική και δεν εξαντλείται στο έργο της Χαλκίδας.

Υπενθύμισε ότι, πριν μερικούς μήνες ο ίδιος ο Πρωθυπουργός εξήγγειλε τον Βόρειο Οδικό Άξονας Ευβοίας. «Μιλάμε επί της ουσίας για τον άξονα Χαλκίδα – Στροφυλιά, που θα ξεκινά αμέσως μετά το τέλος της Παράκαμψης Ψαχνών και με μια πορεία περίπου 25 χιλιομέτρων καταλήγει στα νότια του Μαντουδίου» εξήγησε.

Ενημερώνοντας για την πορεία του μεγάλου αυτού έργου για τον νομό ανέφερε ότι «έχουμε αναλάβει ως Υπουργείο να το ωριμάσουμε και εκτιμούμε πως ως το τέλος του 2023 θα έχουμε στα χέρια μας τις μελέτες προς δημοπράτηση».