Τροχοί & TIR

Η πορεία των μεγάλων έργων στη Θεσσαλονίκη

Στην πορεία των μεγάλων έργων υποδομών που υλοποιούνται στη Θεσσαλονίκη, ώστε η πόλη να μετατραπεί σε «μητρόπολη» ανάπτυξης και σε μία πόλη που θα προσφέρει καλύτερη ποιότητα ζωής στους κατοίκους τη
Τρίτη 18/01/2022 - 16:14
Κοινοποίηση στα Social Media

Στην πορεία των μεγάλων έργων υποδομών που υλοποιούνται στη Θεσσαλονίκη, ώστε η πόλη να μετατραπεί σε «μητρόπολη» ανάπτυξης και σε μία πόλη που θα προσφέρει καλύτερη ποιότητα ζωής στους κατοίκους της, αναφέρθηκε ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιος για τις Υποδομές, Γιώργος Καραγιάννης, μιλώντας στο ραδιόφωνο Real fm.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο Υφυπουργός Υποδομών στην οδική σύνδεση του 6ου προβλήτα του λιμανιού της Θεσσαλονίκης καθώς και στη δημοπράτηση της σιδηροδρομικής του σύνδεσης, λέγοντας πως ήδη κατασκευάζεται η οδική σύνδεση του 6ου προβλήτα που για χρόνια ήταν προβληματική, ενώ το λιμάνι θα ενισχυθεί και με σιδηροδρομική σύνδεση που έως σήμερα ήταν σχεδόν ανύπαρκτη.

«Προκηρύξαμε ήδη τον μεγάλο διαγωνισμό για το πακέτο των σιδηροδρομικών έργων και ένα μεγάλο κομμάτι του αφορά τη Θεσσαλονίκη. Η σιδηροδρομική σύνδεση του 6ου προβλήτα και ο προαστιακός της Δυτικής Θεσσαλονίκης θα αλλάξουν τα δεδομένα για όλη την πόλη», τόνισε.

Σύμφωνα με τον κ. Καραγιάννη, κεντρικός στόχος είναι να γίνει η Θεσσαλονίκη κέντρο εμπορευματικών μεταφορών και τον στόχο αυτό εξυπηρετούν η κατασκευή του νέου σιδηροδρομικού άξονα Θεσσαλονίκη – Τοξότες και τα έργα στον άξονα προς Ειδομένη, καθώς και η αναβάθμιση της γραμμής του Προμαχώνα.

FlyOver και άξονας Θεσσαλονίκης – Πολύγυρου

Στη συνέχεια, ο κ. Καραγιάννης αναφέρθηκε στον υπερσύγχρονο, εναέριο αυτοκινητόδρομο, FlyOver, η λειτουργία του οποίου αναμένεται να δώσει οριστικά λύση στο κυκλοφοριακό πρόβλημα της Θεσσαλονίκης και υπενθύμισε ότι λίγο πριν το τέλος του 2021 κατατέθηκαν οι δεσμευτικές προσφορές για το εμβληματικό αυτό έργο και εκτίμησε ότι «έως τα τέλη του Ιανουαρίου θα υπάρχει προσωρινός ανάδοχος, ώστε και έως το τέλος του έτους να έχουν στηθεί τα πρώτα εργοτάξια».

Κλείνοντας, ο κ. Καραγιάννης εξήγγειλε ότι τα έργα στο τμήμα Θέρμη – Γαλάτιστα του οδικού άξονα Θεσσαλονίκης – Πολυγύρου αναμένεται να ολοκληρωθούν 7 με 8 μήνες νωρίτερα από το χρονοδιάγραμμα. Έτσι, έως τις αρχές Σεπτεμβρίου, το σημαντικό αυτό έργο για τη σύνδεση με τη Χαλκιδική θα είναι στη διάθεση προς χρήση κατοίκων και επισκεπτών.

PreviousNext