Τροχοί & TIR

Η Scania έτοιμη για την κατασκευή βαρέων ηλεκτρικών φορτηγών σε σειρά παραγωγής

Εγκαινιάστηκε νωρίτερα σήμερα το εργοστάσιο συναρμολόγησης μπαταριών στο Södertälje της Σουηδίας, γεγονός που σηματοδοτεί την έναρξη της παραγωγής των premium βαρέων επαγγελματικών ηλεκτρικών οχημάτ
Τρίτη 05/09/2023 - 14:47
Κοινοποίηση στα Social Media

Εγκαινιάστηκε νωρίτερα σήμερα το εργοστάσιο συναρμολόγησης μπαταριών στο Södertälje της Σουηδίας, γεγονός που σηματοδοτεί την έναρξη της παραγωγής των premium βαρέων επαγγελματικών ηλεκτρικών οχημάτων.

«Είμαι εξαιρετικά περήφανος για όλους τους συναδέλφους που έχουν βάλει την καρδιά και το μυαλό τους σε αυτό. Στη Scania, έχουμε θέσει ως στόχο μας να οδηγήσουμε τη στροφή προς ένα βιώσιμο σύστημα μεταφορών. Με το εργοστάσιο μπαταριών σε λειτουργία, έχουμε έναν από τους βασικούς παράγοντες για να επιταχύνουμε τη στροφή προς την ηλεκτροκίνηση», λέει ο Christian Levin, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος Scania και TRATON GROUP.

Είναι εντυπωσιακός ο στόχος της Scania για 50% πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων από το 2030.

«Ακόμη πιο μετά, κάθε μεταφορά μπορεί να είναι ηλεκτρική. «Η στροφή προς τις ηλεκτροκίνητες λύσεις είναι η μεγαλύτερη μεταμόρφωση στην ιστορία των μεταφορών και το 2023 είναι η χρονιά εκκίνησης. Το εργοστάσιο των μπαταριών, μια επένδυση 1,5 δισεκατομμυρίων SEK (Σουηδικές κορώνες) έρχεται να επιβεβαιώσει αυτή τη στροφή», πρόσθεσε ο Levin.

Τον Απρίλιο, η Scania και η Northvolt παρουσίασαν μια από κοινού αναπτυγμένη κυψέλη μπαταρίας σχεδιασμένη για οχήματα βαρέως τύπου με εξαιρετική απόδοση και μοναδικά χαμηλό αποτύπωμα άνθρακα. Η κυψέλη παράγεται στο εργοστάσιο Northvolt ETT στη βόρεια Σουηδία και, από σήμερα, 5 Σεπτεμβρίου, θα συναρμολογείται σε πακέτα στο νέο εργοστάσιο 18.000 τετραγωνικών μέτρων στο Södertälje, επιτρέποντας την έναρξη της σειριακής παραγωγής των premium ηλεκτρικών φορτηγών της Scania.

Με την τοποθέτηση του εργοστασίου δίπλα στη γραμμή σασί στο Södertälje, το οποίο επανασχεδιάστηκε αυτό το καλοκαίρι για μεγάλης κλίμακας παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων, υπάρχουν οι προϋποθέσεις για γρήγορες και αποτελεσματικές ροές παραγωγής. Το συγκρότημα μπαταριών θα απασχολεί 550 εργαζόμενους της Scania και είναι εξαιρετικά αυτοματοποιημένο, από τις εισερχόμενες πρώτες ύλες έως την παράδοση έτοιμων μπαταριών.

PreviousNext