Τροχοί & TIR

Η τοποθέτηση αλυσίδων στην πρακτική εκπαίδευση

Οι υποψήφιοι οδηγοί υποχρεωτικά θα εκπαιδεύονται και στην τοποθέτηση των αλυσίδων και στην αφαίρεσή τους σύμφωνα με απόφαση του υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Μιχάλη Παπαδόπουλου, την οποία και
Τετάρτη 23/02/2022 - 15:37
Κοινοποίηση στα Social Media

Οι υποψήφιοι οδηγοί υποχρεωτικά θα εκπαιδεύονται και στην τοποθέτηση των αλυσίδων και στην αφαίρεσή τους σύμφωνα με απόφαση του υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Μιχάλη Παπαδόπουλου, την οποία και παραθέτουμε:

Σύμφωνα με τη σχετική διάταξη του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, οι οδηγοί οχημάτων που δεν φέρουν ειδικά ελαστικά, υποχρεούνται να τοποθετούν σε δύο (2) τουλάχιστον κινητήριους τροχούς αντιολισθητικές αλυσίδες ή άλλα ανάλογα αντιολισθητικά μέσα, όταν κινούνται σε οδό με χιόνια/παγετό, ή εφόσον ειδοποιούνται προς τούτο με ρυθμιστικές πινακίδες (π.χ. Ρ-59) ή από τις αρμόδιες Αρχές.

Στο πλαίσιο της πρόβλεψης για την αντιμετώπιση προβλημάτων στην κανονική κυκλοφορία των οχημάτων κατά τη διάρκεια δυσμενών καιρικών φαινομένων (όπως χιονόπτωση, παγετός), επισημαίνονται τα ακόλουθα:

1. Εφεξής, κατά τη διάρκεια της πρακτικής εκπαίδευσης, οι υποψήφιοι οδηγοί και οδηγοί εκπαιδεύονται υποχρεωτικά στον τρόπο τοποθέτησης σε όχημα αντιολισθητικού εξοπλισμού (αλυσίδων ή αναλόγου εξοπλισμού) καθώς και της αφαίρεσής του.

2. Παρακαλούνται οι Διευθυντές Σπουδών των ΚΕ.Θ.Ε.Υ.Ο. να εφιστούν την ιδιαίτερη προσοχή στους εκπαιδευτές που παρέχουν θεωρητική εκπαίδευση σε υποψήφιους οδηγούς και οδηγούς για τη δέουσα εμβάθυνση στις ενότητες που αφορούν στην οδήγηση με μειωμένη πρόσφυση, τη χρήση ειδικών ελαστικών, τη χρήση αντιολισθητικού εξοπλισμού (αλυσίδων) κ.ο.κ.

PreviousNext