Τροχοί & TIR

Η υποδομή φόρτισης για τα ηλεκτροκίνητα αστικά του ΟΑΣΘ

Προβλέπεται, επίσης, και η προμήθεια επτά κινητών μονάδων φόρτισης για περιπτώσεις έκτακτης φόρτισης των λεωφορείων εκτός αμαξοστασίου.
Πέμπτη 07/12/2023 - 10:29
Κοινοποίηση στα Social Media

Εγκρίθηκε από τον υπ. Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστο Σταϊκούρα, πίστωση για τον ΟΑΣΘ ύψους 5.500.000 ευρώ για την κάλυψη των δαπανών υποδομής για τα νέα ηλεκτροκίνητα λεωφορεία, η παραλαβή των οποίων θα ξεκινήσει την άνοιξη του 2024.

Στο μεταξύ, έγινε γνωστό ότι τα ηλεκτρικά λεωφορεία θα στεγαστούν στο αμαξοστάσιο του ΟΑΣΘ στη Σταυρούπολη, όπου έχουν ξεκινήσει οι απαραίτητες εργασίες για την τοποθέτηση 55 φορτιστών, καθώς ο κάθε φορτιστής θα φορτίζει ταυτόχρονα δύο λεωφορεία. Παράλληλα, ο ΔΕΔΔΗΕ θα προχωρήσει στις εργασίες επαύξησης της ισχύος στο αμαξοστάσιο, ώστε να υπάρχει επάρκεια ρεύματος και ισχύος.

Να σημειώσουμε ότι προβλέπεται, επίσης, και η προμήθεια επτά κινητών μονάδων φόρτισης για περιπτώσεις έκτακτης φόρτισης των λεωφορείων εκτός αμαξοστασίου.

Ο ΟΑΣΘ αρχικά θα παραλάβει 110 ηλεκτροκίνητα αστικά λεωφορεία από τα 250 12μετρα Yutong εμβέλειας 180 χλμ., ενώ τα υπόλοιπα προορίζονται για την Αθήνα.

Υπενθυμίζεται ότι αναμένεται η ανάδειξη αναδόχου για ακόμη 100 ηλεκτρικά 12μετρα αστικά εμβέλειας 135 χιλιομέτρων.

PreviousNext