Τροχοί & TIR

Ηλεκτρικά Solaris για τη Σουηδία

Τι περιλαμβάνουν τα βασικά χαρακτηριστικά του μοντέλου.
Σάββατο 12/10/2024 - 10:00
Κοινοποίηση στα Social Media
.

Τις τελευταίες εβδομάδες η Solaris εξασφάλισε συμβάσεις για την προμήθεια ηλεκτρικών λεωφορείων στη σουηδική αγορά. 

Η εταιρεία Nobina, από τους μεγαλύτερους οργανισμούς αστικών συγκοινωνιών στη Σουηδία, παρήγγειλε συνολικά 88 ηλεκτρικά λεωφορεία Solaris για τον στόλο της που λειτουργεί σε τρεις περιοχές: Skane, Värmland και Malmö. Η παραγγελία περιλαμβάνει το αρθρωτό Urbino 18 electric καθώς και το Urbino 15 LE electric, ένα μοντέλο σχεδιασμένο ειδικά για τις σκανδιναβικές αγορές, το οποίο είναι επίσης εγκεκριμένο και για υπεραστική χρήση. Οι παραδόσεις προγραμματίζονται για την τρέχουσα χρονιά και το 2025. Η Nobina επέλεξε το Urbino 18 electric, ένα αρθρωτό χαμηλοδάπεδο αρθρωτό για το Malmö, με μια νέα, modular αρχιτεκτονική του συστήματος κίνησης και με την τελευταία τεχνολογία μπαταριών. 

Το λεωφορείο θα είναι εξοπλισμένο με ασύγχρονο κινητήρα 240 kW και μπαταρίες νέας γενιάς Solaris High Energy, όλες τοποθετημένες στην οροφή του οχήματος. Τα λεωφορεία που παραγγέλθηκαν για τις περιφέρειες Skane και Värmland είναι τα επίσης αμιγώς ηλεκτρικά Solaris Urbino 15 LE. Πρόκειται για χαμηλής εισόδου, τριαξονικά ηλεκτρικά λεωφορεία, κατάλληλα τόσο για αστικές όσο και για intercity υπηρεσίες, τα οποία γίνονται τελευταία δημοφιλή στη Σουηδική αγορά. 

Κάθε λεωφορείο θα τροφοδοτείται από έναν κεντρικά τοποθετημένο κινητήρα 240 kW που αντλεί ενέργεια από τις Solaris High Energy μπαταρίες με συνολική χωρητικότητα άνω των 560 kWh. Αυτή η χωρητικότητα επιτρέπει την ομαλή λειτουργία καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας, με νυχτερινή φόρτιση στο αμαξοστάσιο. Τα βασικά χαρακτηριστικά αυτού του μοντέλου περιλαμβάνουν το αποκαλούμενο σκανδιναβικό πακέτο, το οποίο τα προσαρμόζει στις δύσκολες καιρικές συνθήκες. Ο φορέας εκμετάλλευσης επέλεξε λ.χ., πρόσθετο εξωτερικό φωτισμό πάνω από τις πόρτες, ώστε να διευκολύνεται η επιβίβαση και αποβίβαση των επιβατών το σούρουπο.

PreviousNext