Τροχοί & TIR

Ηλεκτρικό eSprinter Pharma για διανομές φαρμάκων

Ένα ηλεκτρικό eSprinter, εξειδικευμένο στις last-mile διανομές φαρμάκων και λοιπών φαρμακευτικών προϊόντων, εξελίσσουν αυτή την περίοδο από κοινού η Mercedes-Benz Vans και η Thermo King. Λόγος γίνε
Σάββατο 06/03/2021 - 11:00
Κοινοποίηση στα Social Media

Ένα ηλεκτρικό eSprinter, εξειδικευμένο στις last-mile διανομές φαρμάκων και λοιπών φαρμακευτικών προϊόντων, εξελίσσουν αυτή την περίοδο από κοινού η Mercedes-Benz Vans και η Thermo King.

Λόγος γίνεται για το -προς το παρόν πρωτότυπο- Mercedes-Benz eSprinter Pharma, το οποίο διαθέτει τη νέα ηλεκτρική ψυκτική μονάδα Ε-200 (διαβάστε Τ&Τ Φεβρουαρίου και Μαρτίου 2020), όπως και καινούργιες μπαταρίες λιθίου της Thermo King. Όταν συνδυάζονται το «μηχανάκι» και οι προηγμένες μπαταρίες εξασφαλίζουν σταθερή και ανεξάρτητη απόδοση στον ψυχόμενο θάλαμο, προκειμένου να μην επηρεάζεται το αδιάλειπτο της διαδικασίας στην ψυχρή εφοδιαστική αλυσίδα, ακόμα και όταν ο οδηγός σταματήσει το όχημά του. Τα παραπάνω, εύλογα, είναι ιδιαίτερα κρίσιμα για τη διασφάλιση της ποιότητας, της ακεραιότητας και της αποτελεσματικότητας των μεταφερόμενων φαρμακευτικών προϊόντων και φαρμάκων.

Σημειώνεται πως το πρωτότυπο ηλεκτρικό van έχει πραγματοποιήσει ήδη με επιτυχία τους πρώτους γύρους δοκιμών. Μάλιστα, μόνο σε μία περίοδο 4 εβδομάδων, διένυσε περισσότερα από 2.000 χιλιόμετρα, διατηρώντας δίχως πρόβλημα τη θερμοκρασία στον χώρο φόρτωσης, ανάμεσα στους 15 και 25 οC. Οι δοκιμές, οι οποίες ξεκίνησαν στα τέλη του περασμένου έτους, αναμένεται να συνεχιστούν και φέτος.

Υπενθυμίζεται πως η ηλεκτρική μονάδα Ε-200 έχει ως βασικό πλεονέκτημα πως φέρει μια επιπλέον αυτόνομη μπαταρία που επιτρέπει τη διατήρηση της ψύξης όταν ο οδηγός σταματά το όχημα για μια παράδοση, όταν κάνει το διάλειμμά του ή στις περιπτώσεις που απαιτείται να σβήσει τον κινητήρα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Επιπλέον, έχει σταθερή απόδοση ανεξάρτητα από τους κινητήρες των οχημάτων και τα συναφή κινούμενα μέρη. Μπορεί να τοποθετηθεί τόσο σε ηλεκτρικά όσο και σε συμβατικά οχήματα και παράλληλα είναι συμβατή με τα συστήματα «start-stop» των βαν, που συμβάλλουν στην εξοικονόμηση καυσίμου.

PreviousNext