Τροχοί & TIR

Το Ηνωμένο Βασίλειο θα επανεξετάσει τα όρια ηλικίας και την εκπαίδευση για να μειώσει την έλλειψη οδηγών φορτηγών

Σύμφωνα με τους ισχύοντες κανονισμούς, άτομα ηλικίας 18-20 ετών με την κατάλληλη άδεια μπορούν να χειρίζονται οχήματα μόνο σε διαδρομές έως 50 χλμ.
Δευτέρα 15/04/2024 - 14:50
Κοινοποίηση στα Social Media

Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου διερευνά τρόπους αντιμετώπισης της έλλειψης οδηγών φορτηγών μέσω διαβούλευσης που ξεκίνησε από το Υπουργείο Μεταφορών.

Οι βασικές προτάσεις επικεντρώνονται στο να επιτρέπεται σε παιδιά ηλικίας 18-20 ετών να οδηγούν βαρέα οχήματα σε μεγαλύτερες αποστάσεις και στην επίσπευση της εκπαίδευσης οδηγών βαρέων οχημάτων.

Βασικό στοιχείο της διαβούλευσης είναι η πιθανή άρση ενός περιορισμού που τίθεται επί του παρόντος στους νεαρούς οδηγούς λεωφορείων και πούλμαν. Σύμφωνα με τους ισχύοντες κανονισμούς, άτομα ηλικίας 18-20 ετών με την κατάλληλη άδεια μπορούν να χειρίζονται οχήματα μόνο σε διαδρομές έως 50 χλμ. Το υπουργείο Μεταφορών προτείνει την κατάργηση αυτού του ορίου, επιτρέποντάς τους να οδηγούν μεγαλύτερες αποστάσεις, συμπεριλαμβανομένων διαδρομών όπως το Λονδίνο προς το Μάντσεστερ.

Η διαβούλευση διερευνά επίσης τρόπους επιτάχυνσης της εκπαιδευτικής διαδικασίας για οδηγούς βαρέων οχημάτων, λεωφορείων και πούλμαν. Σύμφωνα με τις προτεινόμενες αλλαγές, οι υποψήφιοι οδηγοί θα μπορούν να ξεκινήσουν αμέσως θεωρητική εκπαίδευση και εκπαίδευση εκτός δρόμου, πριν λάβουν την προσωρινή τους άδεια. Αυτό θα μπορούσε ενδεχομένως να συντομεύσει τον συνολικό χρόνο εκπαίδευσης.

Πηγή: trans.info

PreviousNext