Τροχοί & TIR

Κινητοποιήσεις στον Ασπρόπυργο: Έκλεισε η Εθνική Οδός

Δυναμική συνέχεια δόθηκε σήμερα Τρίτη 5 Μαρτίου, στις κινητοποιήσεις που λαμβάνουν χώρα στον Ασπρόπυργο, λόγω της εφαρμογής του νόμου για την απαγόρευση διέλευσης των φορτηγών άνω των 3,5 τόνων στην
Τρίτη 05/03/2019 - 15:40
Κοινοποίηση στα Social Media
Συνέχεια δόθηκε σήμερα Τρίτη 5 Μαρτίου, στις κινητοποιήσεις που λαμβάνουν χώρα στον Ασπρόπυργο, λόγω της εφαρμογής του νόμου για την απαγόρευση διέλευσης των φορτηγών άνω των 3,5 τόνων στην πόλη.
Συνέχεια δόθηκε σήμερα Τρίτη 5 Μαρτίου, στις κινητοποιήσεις που λαμβάνουν χώρα στον Ασπρόπυργο, λόγω της εφαρμογής του νόμου για την απαγόρευση διέλευσης των φορτηγών άνω των 3,5 τόνων στην πόλη.

Δυναμική συνέχεια δόθηκε σήμερα Τρίτη 5 Μαρτίου, στις κινητοποιήσεις που λαμβάνουν χώρα στον Ασπρόπυργο, λόγω της εφαρμογής του νόμου για την απαγόρευση διέλευσης των φορτηγών άνω των 3,5 τόνων στην πόλη. Παρά τη μικρή συμμετοχή, το πάθος και ο παλμός δεν έλειπαν και έτσι λήφθηκε η απόφαση αποκλεισμού για περίπου μισή ώρα και των δύο ρευμάτων της Εθνικής Οδού στο ύψος της γέφυρας Ασπροπύργου.

«Δοκιμαστικά» όπως τόνισε ο Δήμαρχος Ασπροπύργου, κ. Νίκος Μελετίου, ο οποίος είχε απευθύνει και το κάλεσμα για τη σημερινή συγκέντρωση στην πλατεία έναντι των ΛΟΚ στην Παραλία Ασπροπύργου. «Δοκιμαστικά», καθώς το πλήθος του κόσμου δεν ήταν αυτό που απαιτείτο για μια τόσο δυναμική πράξη διαμαρτυρίας. Στην ερώτησή μας αν τον στεναχωρεί η μικρή προσέλευση του κόσμου (100-150 άνθρωποι), ο κ. Μελετίου απάντησε: «Δυστυχώς ο Έλληνας όταν θα το καταλάβει θα είναι αργά. Ο κόσμος πιστεύει στο “μάννα εξ ουρανού” δίχως να αγωνίζεται».

Ο Δήμαρχος για μία ακόμα φορά επανέλαβε τη θέση της πόλης, ότι δηλαδή δεν επιθυμούν την κατάργηση του νόμου, αλλά την αναστολή εφαρμογής του μέχρι να γίνουν τα απαραίτητα έργα υποδομής. «Δεν έγινε κατανοητή από το υπουργείο η ανάγκη για αναστολή του μέτρου, προκειμένου να αναπτυχθεί περαιτέρω η πόλη και να ανθίσουν οι επιχειρήσεις της, οι οποίες θα κινδυνεύσουν να κλείσουν. Ελπίζουμε να γίνει αντιληπτό, έστω και την ύστατη στιγμή», τόνισε σχετικά ο κ. Νίκος Μελετίου.

Ποια είναι, όμως, τα έργα που ζητούν επίμονα οι Αρχές και οι πολίτες του Ασπροπύργου; «Καταρχάς χρειάζεται να πραγματοποιηθεί η σύνδεση του Θριάσιου με την περιφερειακή οδό του Αιγάλεω, αλλά και να ολοκληρωθούν οι παράδρομοι της Αττικής Οδού, όπως και να ανοίξει ο Κόμβος 3», δήλωσε ο κ. Μελετίου, ο οποίος απαντώντας σε σχετική ερώτησή μας, δεν έκρυψε την απαισιοδοξία του για την έκβαση του αγώνα. «Δεν αισιοδοξώ καθόλου. Εδώ και καιρό έχουμε διαμορφώσει τις αποφάσεις και τις θέσεις μας, τις οποίες και έχουμε αποστείλει στις αρμόδιες Αρχές, δίχως να εισακουστούμε», συμπλήρωσε ο Δήμαρχος.

Σημειώνεται πως στη σημερινή συγκέντρωση στον Ασπρόπυργο, δεν συμμετείχαν μόνο αυτοκινητιστές, αλλά και πολίτες και επιχειρηματίες της περιοχής (κυρίως αυτοί) των οποίων τα συμφέροντα θίγονται. Το «παρών» στη συνάντηση έδωσε και ο πρόεδρος του ΠΣΧΕΜ, κ. Πέτρος Σκουλικίδης, ο οποίος δεν έκρυβε τη δυσαρέσκειά του για όσα διαδραματίζονται στον Ασπρόπυργο. «Δεν μπορεί να έχουν γίνει τόσο μεγάλες επενδύσεις, ειδικά στο βόρειο τμήμα της πόλης και τώρα να γίνονται όσα γίνονται. Κανένας μας δεν θέλει να κινείται εντός οικιστικού ιστού, αλλά ας γίνουν πρώτα τα έργα που χρειάζονται», τόνισε ο κ. Σκουλικίδης.

Οι αποφάσεις για το μέλλον των κινητοποιήσεων θα ληφθούν στην επόμενη συνέλευση του Δημοτικού Συμβουλίου, όπως δήλωσε ο κ. Νίκος Μελετίου, με το γενικότερο κλίμα, πάντως, στους παρευρισκόμενους να κάνει λόγο για ακόμα πιο δυναμικές δράσεις. Από το σκέπασμα (ή ξήλωμα) των ταμπελών, μέχρι το κατέβασμα όλων των φορτηγών της περιοχής στην Εθνική Οδό, προκειμένου να πραγματοποιηθεί ένας ακόμα πιο «ηχηρός» αποκλεισμός της.

PreviousNext