Τροχοί & TIR

Κινητοποίηση στη Χαλάστρα για αποτροπή πλευρικών διοδίων

Η εμφάνιση και μόνο συνεργείου μιας εργοληπτικής εταιρείας στην περιοχή της Χαλάστρας ήταν αρκετή για να κινητοποιήσει τους κατοίκους της περιοχής με σκοπό να αποτρέψουν εκ νέου τα σχέδια για την κα
Τετάρτη 16/02/2022 - 11:11
Κοινοποίηση στα Social Media

Η εμφάνιση και μόνο συνεργείου μιας εργοληπτικής εταιρείας στην περιοχή της Χαλάστρας ήταν αρκετή για να κινητοποιήσει τους κατοίκους της περιοχής με σκοπό να αποτρέψουν εκ νέου τα σχέδια για την κατασκευή πλευρικών διοδίων.

Όπως αναφέρει σχετικό άρθρο της Voria.gr, οι κάτοικοι θεωρούν ότι η Εγνατία Οδός έχει αναθερμάνει τα σχέδιά της για την κατασκευή πλευρικών διοδίων, τα οποία είχαν παγώσει πριν από περίπου τρία χρόνια μετά από έντονες αντιδράσεις σύσσωμης της τοπικής κοινότητας.

Σημειώνεται ότι τότε είχαν προχωρήσει οι εργασίες, με τον δρόμο να έχει ξηλωθεί, ωστόσο, οι εργασίες διακόπηκαν μετά τις κινητοποιήσεις, με την εταιρεία να προχωρά στην αποκατάσταση της εισόδου προς τη Χαλάστρα.

Οι κάτοικοι δηλώνουν αποφασισμένοι να αποτρέψουν εκ νέου τα σχέδια για την κατασκευή πλευρικών διοδίων. Λίγο μετά τις 9:00 παρουσία του δημάρχου Δέλτα, Γιάννη Ιωαννίδη, και τοπικών αρχών, όπως και του αντιπεριφερειάρχη Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Κεντρικής Μακεδονίας, Κωσταντίνου Γιουτίκα, κάτοικοι της περιοχής και μαθητές προχώρησαν σε συμβολικό αποκλεισμό της εισόδου της Χαλάστρας διαμαρτυρόμενοι στο ενδεχόμενο κατασκευής πλευρικών διοδίων.

Εμείς να προσθέσουμε ότι από και προς την περιοχή της Χαλάστρας κινούνται καθημερινά εκατοντάδες επαγγελματικά οχήματα, αγροτικά και φορτηγά και πως αν γίνει ο σταθμός των πλευρικών διοδίων, θα σημάνει οικονομική επιβάρυνση, καθώς οι οδηγοί θα αναγκάζονται να πληρώνουν διόδια για να εισέλθουν και να εξέλθουν από το χωριό.

PreviousNext