Κλειστά και τα ιδιωτικά ΚΤΕΟ – Τι ισχύει για φορτηγά και λεωφορεία;

Δευ, 23/03/2020 - 12:38

Έως και την Τρίτη 31 Μαρτίου 2020 αναστέλλεται στο σύνολο της Επικράτειας η λειτουργία των Ιδιωτικών Κέντρων Τεχνικού Ελέγχου Οχημάτων (ΙΚΤΕΟ).

Η απόφαση λήφθηκε με βάση τα αναφερόμενα στην από 20 Μαρτίου εισήγηση της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας, για την αντιμετώπιση του κορονοϊού Covid-19 και προς περιορισμό του κινδύνου διασποράς του.

Από την παραπάνω ρύθμιση εξαιρούνται αποκλειστικά τα ΙΚΤΕΟ που διαθέτουν εγκεκριμένη - αδειοδοτημένη αυτόματη γραμμή τεχνικού ελέγχου βαρέων οχημάτων, για τον τεχνικό έλεγχο φορτηγών και λεωφορείων που εκτελούν διεθνείς μεταφορές. Ο τεχνικός έλεγχος των οχημάτων της κατηγορίας αυτής εξακολουθεί να διενεργείται σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις, δεδομένου ότι ελέγχονται και από τις αρμόδιες αρχές άλλων χωρών.

Υπενθυμίζεται, ότι με στόχο την αποφυγή συνωστισμού είχε ήδη παραταθεί μέχρι την 30η Απριλίου η ισχύς των αδειών οδήγησης και των δελτίων τεχνικού ελέγχου (ΚΤΕΟ). Επιπλέον, δεν θα πραγματοποιηθούν και οι εξετάσεις υποψηφίων ελεγκτών ιδιωτικών ΚΤΕΟ που ήταν προγραμματισμένες για την 30η Μαρτίου.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να καλείτε στον τετραψήφιο τηλεφωνικό αριθμό 1520.