Τροχοί & TIR

«Κόσμημα της Πάτρας ο νέος Σταθμός του Υπεραστικού ΚΤΕΛ»

Οι νέες εγκαταστάσεις αναμένεται να ξεκινήσουν τη λειτουργία τους πριν το τέλος του έτους.
Τετάρτη 05/06/2024 - 12:09
Κοινοποίηση στα Social Media
.

Τον νέο σταθμό του υπεραστικού ΚΤΕΛ Αχαΐας, ο οποίος κατασκευάζεται στον πρώην χώρο των Μύλων Αγίου Γεωργίου, στην περιοχή Αγίου Διονυσίου της Πάτρας, επισκέφθηκε η αρμόδια για τις Μεταφορές Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών και Βουλευτής Αχαΐας, Χριστίνα Αλεξοπούλου. 

Οι νέες εγκαταστάσεις, οι οποίες γειτνιάζουν με τον σιδηροδρομικό σταθμό του Αγίου Διονυσίου, θα περιλαμβάνουν γραφεία και καταστήματα, ενώ αναμένεται να ξεκινήσουν τη λειτουργία τους πριν το τέλος του έτους.

Την Υφυπουργό ξενάγησαν ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου των ΚΤΕΛ Ανδρέας Μανωλόπουλος, τα Μέλη του Δ.Σ. Ηλίας Οικονομόπουλος και Παναγιώτης Αθανασόπουλος-Σερέτης, ο Προϊστάμενος Λογιστηρίου Νικόλαος Αθανασίου και ο Αρχιτέκτονας Ιωάννης Πανταζόπουλος.

Σε δηλώσεις της μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης, η κυρία Αλεξοπούλου ανέφερε: «Με ιδιαίτερη ικανοποίηση, όχι μόνο λόγω του θεσμικού μου ρόλου αλλά και ως Αχαιή πολίτης, διαπιστώνω ότι, μετά από πολυετή προσπάθεια, ολοκληρώνεται ένα σύνθετο και εμβληματικό έργο του ιδιωτικού τομέα, το οποίο έχει ανάγκη η Πάτρα και η ευρύτερη περιοχή.

Ο νέος σταθμός των ΚΤΕΛ, ένα πραγματικό κόσμημα για την πόλη μας, πολύ σύντομα θα τεθεί σε λειτουργία, αναβαθμίζοντας τις συγκοινωνίες και τις μεταφορές. Η τοποθεσία στην οποία δημιουργείται έχει διπλή αξία. Κατ’ αρχάς ταυτίζεται με τους χώρους μίας ιστορικής και διεθνώς γνωστής βιομηχανίας. Επιπλέον, η εγγύτητα στον σιδηροδρομικό σταθμό του Αγίου Διονυσίου επιτρέπει την από κοινού αξιοποίησή τους για τη δημιουργία ενός συγκοινωνιακού κόμβου, προσφέροντας περισσότερες επιλογές μετακίνησης στο επιβατικό κοινό.

Τα μεγάλα έργα που υλοποιούμε για την περιοχή μας υπηρετούν τη σύγχρονη, συνδυαστική φιλοσοφία των μεταφορών. Υποδομές όπως ο νέος αυτοκινητόδρομος Πατρών-Πύργου, η αναβαθμιζόμενη σιδηροδρομική σύνδεση και οι λιμενικές εγκαταστάσεις, αυξάνουν την ασφάλεια των μετακινήσεων, βελτιώνουν την ποιότητα ζωής, ενισχύουν την οικονομική ανάπτυξη και αλλάζουν το πρόσωπο της Αχαΐας και της Δυτικής Ελλάδας», τόνισε η Υφυπουργός Μεταφορών και Υποδομών.

PreviousNext