Τροχοί & TIR

Kostoulas Recycling: Για πρώτη φορά υπό κλίμακα από τη HERPA

Η HERPA, κορυφαία εταιρεία κατασκευής υπό κλίμακα μοντέλων αεροσκαφών και οχημάτων, ανταποκρίθηκε στην πρόταση του “HMC - Ελληνικού Μοντελιστικού Κέντρου” για να παράξει για μια μόνο φορά (Exclusive
Σάββατο 08/04/2023 - 08:46
Κοινοποίηση στα Social Media
Kostoulas recycling

Η HERPA, κορυφαία εταιρεία κατασκευής υπό κλίμακα μοντέλων αεροσκαφών και οχημάτων, ανταποκρίθηκε στην πρόταση του “HMC - Ελληνικού Μοντελιστικού Κέντρου” για να παράξει για μια μόνο φορά (Exclusive Series), το μοντέλο ενός εκ των οχημάτων γάντζου ανακύκλωσης που εισήγαγε στην Ελλάδα ο Κωνσταντίνος Κωστούλας, ένας από τους πρώτους επιχειρηματίες που δραστηριοποιήθηκαν στον τομέα της διαχείρισης απορριμμάτων και χρησιμοποιείται για τη συλλογή και μεταφορά στερεών μη- επικίνδυνων αποβλήτων σε βιομηχανικούς πελάτες και δημόσιους φορείς. 

 Το συγκεκριμένο όχημα συγκροτείται από τριαξονικό γάντζο (Hook lift) τύπου MERCEDES ACTROS 2548 MP1.  Το container είναι χωρητικότητας 35m3 και είναι εφοδιασμένο με όλα τα σύγχρονα συστήματα ασφάλειας και στεγανοποίησης.

Η HERPA, ιδρύθηκε το 1949 στη Γερμανία από τον εφευρέτη και κάτοχο πατεντών Wilhelm Hergenröther και στα σχεδόν 70 χρόνια παρουσίας της έχει συνεργαστεί και με τη Märklin για την παραγωγή μοναδικών, συλλεκτικών συρμών που συνδυάζουν τρένο και αυτοκίνητο.  

Για πρώτη φορά τα οχήματα «Kostoulas Recycling» απεικονίζονται σε κλίμακα 1:87 από την εταιρεία HERPA.

Kostoulas recycling


Το συγκεκριμένο όχημα δημοσιεύεται στη σελίδα  του καταλόγου της HERPA οπότε και αναμένεται να διατεθεί στην αγορά.  Η τιμή πώλησης, ανέρχεται στα 34,95€ και μπορείτε να το προ παραγγείλετε στα καταστήματα HMC μέχρι εξαντλήσεως του αριθμού των τεμαχίων (100).   Για να το παραγγείλετε πατήστε εδώ.


Αρχικά, η Kostoulas Recycling ασχολήθηκε με την επεξεργασία και το εμπόριο των μετάλλων από την βιομηχανική παραγωγή και τις διαλύσεις πλοίων από την ναυτιλία. Στις αρχές της δεκαετίας ’90, επεκτάθηκε στα σύγχρονα συστήματα διαχείρισης απορριμμάτων επενδύοντας σε ένα κλάδο, ο οποίος έκτοτε δεν υπήρχε στην ελληνική αγορά. Πρόκειται για την συλλογή και μεταφορά απορριμμάτων σε δήμους από ιδιωτικές εταιρείες και την ανακύκλωση οικοδομικών υλικών και βιομηχανικών αποβλήτων με την χρήση containers.

Kostoulas recycling

Με αυτόν τον τρόπο, κατάφερε μέσα σε διάστημα μιας διετίας να διακριθεί ως μια από τις κύριες εταιρείες ανακύκλωσης στην νοτιοανατολική Ευρώπη, κατέχοντας σημαντικό στόλο – ο οποίος αποτελούνταν περίπου από 200 φορτηγά οχήματα, μονάδες διαλογής στερεών μη- επικίνδυνων απορριμμάτων, επεξεργασίας μετάλλων και απορρύπανσης οχημάτων στα Άνω Λιόσια, τη Λάρισα και την Θεσσαλονίκη, μετατρέποντας το όνομα Kostoulas συνώνυμο με την ανακύκλωση.

Σχετικά με το αντίστοιχο μοντέλο της Herpa, κατέχει 41 Hook lift/ χάκεν με τα διακριτικά Kostoulas Recycling διαφόρων μαρκών και περισσότερα από 1.200 containers (skip, hook, press, close) πανελλαδικά. 

Με την άνοδο του ανταγωνισμού στον τομέα της ανακύκλωσης και της αποκομιδής των απορριμμάτων και συγχρόνως με την οικονομική ύφεση που έπληξε την ελληνική οικονομία, η εταιρεία από τις αρχές της προηγούμενης δεκαετίας περιορίστηκε στο εμπόριο ανακυκλώσιμων υλικών συσκευασίας και μετάλλων σε Αττική και Θεσσαλία.
 

PreviousNext